3
Mayıs
2024
Cuma
ESKİŞEHİR

Zeybek oynamayı öğreniyorlar

KADIN KURSİYERLER ZEYBEK OYNAMAYI ÖĞRENİYORLAR

Eskişehir Halk Eğitim Merkezi'nin açmış olduğu Türk Halk oyunlarına bayanlar büyük ilgi gösteriyor.

Açılan kurslardan Eskişehir Kırka Zeybeği ile Muğla Zeybeğine ilgi gösteren bayanlar, bu oyunların sadece erkek oyunu olmadığını bayanlarında oynayabileceğini ifade ettiler.

Hafta bir gün iki saat Sonay Pehlivan önderliğinde yapılan Halk Oyunları'nun Zeybek kursuna yaklaşık 30 bayan katılıyor. 15 yaşından 45 yaşına kadar değişik mesleklerde çalışan, ev kadını olan kursiyerlerin ilgisinden memnun olduğunu belirten öğretici Sonay Pehlivan, "Erkek oyunu nitelendiren zeybek oyununda kadınlarımız çok başarılı. Erkeklerin yaptığı her hareketi çok rahatlıkla yapıyorlar" dedi.

İki grup halinde kadın ve erkek olarak çalışmalar yaptıklarını belirten Pehlivan şunları söyledi: "Eskişehir Odunpazarı Halk Eğitim Merkezi olarak Muğla, Eskişehir Kız-Çocuk, İzmir, Eskişehir Karma, Artvin, Karadeniz Kız, Diyarbakır ve Trabzon yöresi halk oyunları kurslarımzı var."

Zeybek oyunları kursuna katılan bayanlar ise öncelikle sosyalleşme anlamıyla halk oyunları kurslarına katıldıklarını belirterek "Erkeklerin oyunu olarak yorumlanan Zeybek oyununun bizlerin de rahatça oynayacağımızı gösteriyoruz. Öğretmen, hemşire, ev kadını, serbest meslek sahibi olarak hem bir kursa katılıyoruz. İşten çıkınca hemen eve gidiyoruz, işlerimizi yapıp kursa katılıyoruz. Burada hem bir etkinliğe katılmış oluyoruz hem de yeni arkadaşlar tanıyoruz" dediler.

KADIN KURSİYERLER ZEYBEK OYNAMAYI ÖĞRENİYORLAR
İHA
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2011 Cuma 15:07:05
Güncelleme :4 Şubat 2011 Cuma 17:30:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?