6
Mayıs
2024
Pazertesi
ESKİŞEHİR

Ziraat Mühendisleri gecede buluştu

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Ziraat Fakültesi'nden mezun olan genç mühendisler, Ziraat Mühendisleri Odası tarafından düzenlenen 'mesleğe hoş geldiniz' gecesinde buluştu.

Özgüven Tesisleri'nde yapılan geceye, ESOGÜ'den mezun olan 30 genç mühendisler, yakınları ve Ziraat Fakülte Dekanı Prof. Dr. Engin Kınacı ve Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Yusuf Kızıldağ ile üyeler katıldı.

Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Yusuf Kızıldağ yaptığı konuşmada, ziraat mühendisliğinin zor bir meslek olduğunu belirterek, "Sizler bugün bırakın ülkemizi dünya da en çok konuşulan küresel ısınma ve ardından karşılaşılan kuraklıktan çiftçi, üreticilere nasıl etkilenemeyecekleri konusunda önemli bilgiler aktaracaksınız. Üreticilere verimin artırılması, daha bilinçli üreticilik yapmalarını aşılayacaksınız. Sizler üreticileri doğru bilinçlendirip ve ürün planlamasını nasıl yapacaklarını doğru öğretirseniz gelecekte ülkemizin gelecekte sebze, meyve üretiminde sorun yaşamaması için önemli bir iş yapmış olacaksınız" diye konuştu.

ESOGÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Engin Kınacı ise, Eskişehir'in gerek hububat gerekse meyve ve sebze yetiştiriciliği konusunda Türkiye'nin sayılı illeri arasında yer aldığını vurgulayarak, "Bu nedenle Eskişehir'e Ziraat Mühendisliği Fakültesi'nin açılması da doğru bir karardı. Ziraat Mühendisliği Fakültesi bu yıl 3. dönem mezunlarını veriyor. Tahsil hayatı boyunca öğrendiğiniz önemli bilgileri üreticilere doğru bir şekilde aktararak onların daha bilinçli ve daha çok verim almaları konusunda yardımcı olacaksınız" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2008 Çarşamba 09:50:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?