3
Mayıs
2024
Cuma
KÜLTÜR/SANAT

7 Cüceler'in acı günü

Eskişehirli 7 Cüceler Tiyatro Grubu'nda "meraklı" rolünü üstlenen İsmail Köl, geçirdiği rahatsızlık sonucu hayatını kaybetti. 1 metre 7 santim boyundaki İsmail Köl (34), bir süre önce yakalandığı bir rahatsızlık sebebiyle vefat etti. Evli ve 1 çocuk babası Köl'ün ani ölüm haberi, 7 cüceler, sevenleri ve yakınlarını yasa boğdu. Köl, Süleymaniye Camii'nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından cüce arkadaşlarının omuzlarında son yolculuğuna uğurlandı. İsmail Köl, Asri Mezarlık'ta defnedildi.

7 Cüceler Tiyatro Grubu Başkanı Erdal Görgeç, "Acımız çok büyük. 2 yıl içinde 2 acı kaybımız oldu. Uykucumuz Osman Ünlü'den sonra İsmail'i de kaybettik. Şimdi, son görevimizi yapıyoruz. İsmail Köl ile 15 seneyi aşkın sürede birçok şeyi paylaştık. Eşiyle de tiyatro oynadık, beraber güldük. Mutluluklarını beraber yaşadık. İsmail'in ani ölümü bizi çok sarstı. Öleceğini daha önce rüyasında görmüş. Kayıplarımıza rağmen tiyatroya devam edeceğiz" dedi.

Tepebaşı Belediyesi'nde çalışan Azize Köl, eşini son yolculuğuna uğurlamak için çıktığı evinin balkonunda baygınlık geçirdi. Köl, yakınları tarafından teselli edilmeye çalışıldı. 1 metre 8 santim boyundaki eşi Azize Köl ile 13 yıl önce gazeteye verdiği ilanla tanışıp evlenen İsmail Köl'ün 10 sene boyunca çektiği çocuk özlemi, 2.5 yıl önce sona ermişti. İsmail Köl, eşi Azize Köl'ün hayatını tehlikeye atıp erkek çocuk dünyaya getirmesiyle baba olmuştu. İsmail Köl'ün, 'Hasan Hüseyin' adını verdikleri ve normal doğan çocukları için 26 Şubat 2005 tarihinde düzenledikleri 2. yaş günü kutlamasında mutluluğu gözlerinden okunuyordu.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2005 Pazartesi 15:26:36
Güncelleme :26 Eylül 2005 Pazartesi 15:28:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?