18
Mayıs
2024
Cumartesi
KÜLTÜR/SANAT

Şehir Tiyatroları, 7. sezonu açtı

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, yedinci sezonu açtı. 

Şehir Tiyatroları, yeni sezona Haldun Taner'in Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Kültür Sarayı'nda sahnelenmeye başlayan "Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım" adlı oyunu ile "merhaba" dedi. Murat Atak'ın yönettiği ve ilk gösteriminde Eskişehirliler'in yoğun ilgi gösterdiği oyun, Türkiye'nin geçmiş 70 yılını hicvetmesine rağmen, günümüz siyasal ve toplumsal olaylarına da göndermeler yapıyor. 

Yeni sezonu yoğun bir çalışma programı ile karşıladıklarını belirten Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Sinan Demirer, bir taraftan büyük usta Haldun Taner'in 100. doğum yılında, "Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım" adlı oyun ile yeni sezona "merhaba" derken; diğer taraftan da yeni oyunlar hazırlıklarının aralıksız devam ettiğini belirtti. 2006-2007 sezonunda Molliere'den "Tartuffe", Henrik İbsen'den "Peer Gynt", Neil Simon'dan "Büyük Aşıkların Sonuncusu", Dairo Fo'dan "Bir Anarşistin Kaza Sonucu Ölümü" ve Edmun Morris'den de "Tahta Çanaklar" adlı oyunları sahneleyeceklerini ifade eden Demirer, Şehir Tiyatrosu bünyesindeki "Çocuk ve Gençlik Tiyatrosu Birimi", "Geleneksel Türk Tiyatrosu Birimi", "Okuma Tiyatrosu Birimi" ve "Kukla Gölge Tiyatrosu Birimi" ile tiyatroyu daha geniş kitleler ile buluşturmayı sürdüreceklerini vurguladı. 

Sinan Demirer, 2006-2007 sezonunda ayrıca Haldun Taner Tiyatro Ödülleri'nin Eskişehir'de dağıtılacağını hatırlatarak, "Ödüllerin Eskişehir'de dağıtılacak olması, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nın Türkiye'de böylesi bir öncü çalışmayı gerçekleştirecek olmasından dolayı büyük önem taşıyor. Bunun kıvancını hep beraber yaşayacağız" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2006 Çarşamba 16:27:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?