3
Mayıs
2024
Cuma
KÜLTÜR/SANAT

Festival 12-20 Kasım'da

Eskişehir Kentsel Gelişim Vakfı ile Zeytinoğlu Eğitim, Bilim ve Kültür Vakfı işbirliğiyle düzenlenen Uluslararası Eskişehir Festivali'nin 11.'si, 12-20 Kasım tarihleri arasında yapılacak. Festivalde, 300'ün üzerinde yerli ve yabancı sanatçı Eskişehirliler ile buluşacak.

11. Uluslararası Eskişehir Festivali, 12 Kasım akşamı şef Gürer Aykal yönetiminde İstanbul Borusan Filarmoni Orkestrası'nın vereceği açılış konseriyle başlayacak. Sanat yolculuğu, birbirinden çekici programlar ve konuk ülke Rusya'nın katkılarıyla renklenerek 20 Kasım akşamına kadar sürecek.

Uluslararası Eskişehir Festivali'nde 9 gün içinde 6 klasik müzik, 3 caz, 1 dünya müziği konseri, 1 dans gösterisi, yetişkinler için 5, çocuklar için 2 tiyatro oyunu, 4 sergi ve 4 atölye çalışması yer alıyor. Eskişehir Festivali'nde 2002 yılında başlatılan konuk ülke programı çerçevesinde, her yıl farklı bir ülke kültür ve sanatıyla Eskişehir'e geliyor. Bu yılki konuk ülke ise, Rusya. Genç Moskova virtüözleri, Andrei Gorbaçev-Hitit Kuartet konserleri verilecek ve St. Petersburg Sanatçılar Birliği ressam ve heykeltıraşlarının eserlerinden oluşan bir sergi açılacak.

Festival, gösteri mekanları açısından da geniş bir yelpazeye sahip. Önceki yıllarda olduğu gibi Anadolu Üniversitesi Spor, Sinema ve Atatürk Kültür Merkezi salonları ile festivalin en sıcak ve canlı sahnesi Eskişehir Hayal Kahvesi'ne ek olarak, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Kültür Sarayı salonları da festival izleyicilerine ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

11. Uluslararası Eskişehir Festivali'nin açılışı, Anadolu Üniversitesi Spor Salonu'nda yapılacak. Festivalin açılış konserini Gürer Aykal yönetiminde, yurtiçinde ve yurtdışında önemli başarılara imza atan Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası verecek.

Günümüzün en başarılı flütçülerinden biri olarak kabul edilen Vieri Bottazzini'nin birbirinden yetenekli 6 genç kızı bir araya getirerek kurduğu Flüt Oda Orkestrası'nın "Vivaldi Gecesi", geleneksel Japon davullarının yaşayan en büyük ustalarından Joji Hirota ve Taiko Davulcuları, New Orleans'ın olağanüstü canlı ve çok renkli ruhunu Eskişehir'e taşıyacak Geleneksel New Orleans Caz Topluluğu, yetenekli dansçıları ve Burgaz Devlet Balesi, sezon içinde en çok beğenilen oyunlarıyla Kent Oyuncuları, Ali Poyrazoğlu Tiyatrosu ve Akbank Yeni Kuşak Tiyatrosu festivalin heyecanla beklenen konukları arasında yer alıyor.

Festival Komitesi Başkanı Zeynep Zeytinoğlu, her sene dünyada kendi alanında önde gelen sanatçıların ve Türkiye'nin sanat alanında yetiştirdiği önemli isimlerin Eskişehirli sanatseverlerle buluşmasını sağlayan festivalin, kente 11. kez müzik, dans, resim ve tiyatro dolu günler yaşatmaya hazırlandığını belirterek, "12-20 Kasım tarihlerinde düzenlenecek olan festival, her yıl olduğu gibi bu kez de yetişkinlerin yanısıra çocuklar için organize edilen etkinliklere de yer verecek.

Uluslararası Eskişehir Festivali, dünyada diğer orta ölçekli kentlerde düzenlenen ve adı o şehirle özdeşleşen sanat festivalleri gibi. Eskişehir'in adını ülkemizdeki kültür-sanat ortamının bir parçası kılmayı başardı. Türkiye'nin içinden geçtiği tüm kriz dönemlerinde, bu ortamı yaşatmak bizim olduğu kadar sanatı desteklemekten hiçbir koşulda vazgeçmeyen, festivalimizin her koşulda ayakta kalmasını sağlayan sponsorlarımızın da hedefi oldu. Eskişehir'in kazandığı 'kültür ve sanat kenti' unvanını hakkıyla koruyabilmesi için ilk günkü enerjimiz ve heyecanımızla çalışıyoruz" dedi.

Bu arada 11. Uluslararası Eskişehir Festivali'nin biletleri, 24 Ekim Pazartesi gününden itibaren Köprübaşı Caddesi'ndeki Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Projeler Bilgi İletişim Merkezi (BİLEM) ile Anadolu Üniversitesi Sinema Salonu ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'ndeki gişelerde satışa sunuldu. Festival başladıktan sonra etkinlik günleri, gösteri mekanlarında da etkinlik başlayana kadar bilet satışına devam edileceği bildirildi.

Festival biletlerinde geçen yılın fiyatları uygulandı. Tam bilet 10, öğrenci 5, çocuk 1 YTL'den satışa sunulurken, biletlerde 65 yaş üstündekiler, öğretmenler ve grup bileti alanlar için yüzde 20 indirim uygulanıyor

.
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2005 Salı 02:32:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?