3
Mayıs
2024
Cuma
KÜLTÜR/SANAT

Mahkumların duygulu anları

Eskişehir'de mahkumlar, cezaevinde düzenlenen Klasik Türk Müziği konserinde coştu. Açık Cezaevi'nde organize edilen konserde, Kültür ve Turizm Bakanlığı Ankara Devlet Klasik Türk Müziği Korosu konser verdi.

160 hükümlünün katıldığı konser mahkumlara unutulmaz anlar yaşattı. Ses ve saz sanatçılarının seslendirdiği eserlere eşlik eden mahkumlar, duygulu anlar yaşadı. Konseri, Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Karaburun, savcılar, hakimler, cezaevi yetkilileri ve eşleri de izledi.

Cumhuriyet Başsavcısı Karaburun, "Cezaevinde infaz anlayışımız, hükümlüyü burada tutmak değil, burada kültürel, sanatsal ve mesleki açıdan geliştirmektir. Daha sonra da cezası bitince, topluma faydalı bireyler haline dönüştürmektir. Bugünkü etkinliğimiz, bu amaçla yaptığımız çalışmalardan biridir. Bu çalışmalarımız devam edecek. Konserler dışında tiyatro çalışmalarımız da var. Hükümlülerin kendi arkadaşlarıyla oluşturduğu grupların vereceği konserler olacak. Bunun dışında cezaevlerinde çeşitli hobi odaları oluşurduk. Bilgisayar odaları, değişik heykel, maket yapım çalışmaları, bunlar cezaevinde yaptığımız küçük etkinliklerden bazılarıdır" dedi.

Cezaevi 2. Müdürü Murat Yılmaz da, "Hükümlülerin ıslahı, topluma kazandırılmaları ve kendilerine ve topluma faydalı birer fert olmaları için eğitim-öğretim çalışmaları, mesleki ve sosyal, kültürel faaliyetlerimiz devam etmektedir. Hükümlülerin dışarıyla bağlantılarının kopmaması, sosyal hayata uyumlarının temin edilmesi ve sorunlarının yerinde çözümü için kamu kurumlarıyla kamu yararına çalışan sivil toplum örgütlerinin biraraya getirilmesiyle bu program düzenlendi" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2005 Çarşamba 11:49:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Mahmut Reşat ILGAZ IP: 85.97.240.xxx Tarih : 9.11.2005 15:16:39
Keşke bu duyarlılığı Yetiştirme Yurtlarının yöneticileride göstersede oralarda yaşayan çocuklarımız boş zamanlarını iyibir şekilde değerlendirebilsede olumsuzluklardan kurtulsa