3
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Görme engellilere özel menü

Eskişehir'de görme engelliler için bir lokanta, kabartmalı özel yemek listesi hazırladı. Engelliler Koordinasyon Merkezi Başkanı İbrahim Sarıkaya, görme özürlüler için özel liste hazırlayan Göksü Lokantası'nda yaptığı açıklamada, şehirde yaşayan yaklaşık 500 görme engelliye kendi hazırladıkları proje ile yeni bir hizmet sunmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Engelliler için brail alfabesiyle yemek listesi hazırlandığını ifade eden Sarıkaya, "Brail alfabesiyle yazılan menüleri, pilot olarak seçilen Göksu Lokantası'ndan sonra diğer işyerlerinde, hatta kafelerde de yaygınlaştıracağız. Engelli vatandaşlarımızın sadece istihdam, eğitim gibi alanlarda değil, diğer alanlarda da eşit hak ve hürriyetlere sahip olmalarını istiyoruz. Görme engelliler, her türlü bilginin yazılı olduğu yemek menüsünü inceleyerek, tercihlerini kolayca yapabilecek. İlk defa başlatılan bu projeyi ülke geneline yaymak istiyoruz" diye konuştu.

İlk kez kendileri için hazırlanan menüyü inceleyen Görme Engelliler, Sağlık ve Rehabilatasyon Merkezi (GÖRSEM) Genel Başkanı Remzi Korkut, görme engelliler için hazırlanan bu projenin diğer alanlara da yaygınlaştırılmasını beklediklerini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2005 Cuma 15:34:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?