3
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

İkizlerin keman aşkı

Eskişehir'de, ilköğretim öğrencisi ikiz kardeşler, konservatuara giderek müzik eğitimi alıyor. Özel Gelişim İlköğretim Okulu 5. sınıf öğrencisi olan 10 yaşındaki ikiz kardeşler Nur Ekenel ile Nida Ekenel, yarı zamanlı olarak Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuarı'nın Keman Bölümü'ne stajyer öğrenci olarak kabul edildi.

Konservatuarın Azerbaycanlı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Zenfira Zöhrapbekkova'nın keman sınıfında haftanın 2 günü eğitim gören ikiz kardeşler, "Müzik öğretmenimizin tavsiyesi ile konservatuarın stajyer öğrenci sınıfına girerek sınavı kazandık. İkimizi de keman sınıfına seçtiler. Haftanın 2 günü keman, bir gün de solfej derslerine giriyoruz. Gelecek yıl öğrenimimize konservatuarda devam etmek istiyoruz" dedi.

Yrd. Doç. Dr. Zenfira Zöhrapbekkova ise, ikizlerin sınavda çok sayıda öğrenciyi geride bırakarak sınavı kazandıklarını belirterek, "İkisinde de müzik yeteneği var. İkiz olmalarının avantajı da mevcut. Bu avantaj ikisinin beraber kemana ilgi göstermeleri, beraber çalışmaları ve birbirlerinin eksik yönlerini tamamlamalarıdır. Gelecekte ikisinin de başarılı sanatçı olacağına inanıyorum" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2005 Perşembe 12:39:38
Güncelleme :20 Ekim 2005 Perşembe 16:22:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?