6
Mayıs
2024
Pazertesi
YAŞAM

Kar ve buzlanma hayatı felç etti

Eskişehir'de, dün gece başlayıp gündüz de aralıklarla devam eden kar yağışı ve buzlanma hayatı olumsuz yönde etkiledi. Buzlanma sebebiyle şehir içi ve şehirlerarası yollarda 50 trafik kazası meydana geldi. Kar yağışına en çok sevinen çocukların kar topu savaşında ise, ebeveynleri de nasibini aldı.

Kent merkezinde gece geç saatlerde başlayan kar yağışı, buzlanmaya yol açtı. Şehir içi ve şehirlerarası karayollarında çok sayıda yaralamalı ve maddi hasarlı trafik kazası meydana geldi. Belediye ekipleri, cadde ve sokaklarda tuzlama çalışması yaptı. Bursa-Eskişehir Karayolu, aşırı buzlanma sebebiyle Tepebaşı mevkiinden itibaren bir süre araç trafiğine kapatıldı. Karayolları ekiplerinin yaptığı tuzlama çalışmasıyla yol, yeniden ulaşıma açıldı. Bu arada, kent merkezinde 2'si yaralamalı olmak üzere 35 trafik kazası meydana geldi. Kütahya-Bursa ve Ankara karayollarında da 4'ü yaralamalı olmak üzere toplam 15 trafik kazası yaşandı.

Bu arada çocuklar, kar topu savaşı yaparak eğlendi. Karın keyfini çıkaran çocuklar, ebeveynlerine de kar topu atmayı ihmal etmedi. Yetkililer, vatandaşların gece muhtemel buzlanmaya karşı tedbirli olmalarını istedi

iha
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2008 Perşembe 18:08:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?