3
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Mahkumlara Nejat Uygur morali

Eskişehir'de, cezaevinde söyleşiye katılan tiyatro sanatçısı Nejat Uygur, mahkumlara moral verdi. "En büyük Türkiye" diyerek Avrupa Birliği'ne (AB) gönderme yapan Uygur, ayakta alkışlandı.

"Cibali Karakolu" adlı oyununu sahnelemek üzere Eskişehir'e gelen Nejat Uygur, Açık Cezaevi'nde hükümlülerle biraraya geldi. Cezaevinin toplantı salonunda 160 mahkum, 163 cezaevi personeline hitap eden tiyatro sanatçısı Uygur, esprileriyle güldürdü.

Kendisinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın çocukluğundan beri izlediği ve sevdiği tiyatro sanatçısı olduğunu anlatan Nejat Uygur, "Ben politikacılara isimler takıyorum. Başbakana en son olarak 'sabır taşı' adını taktım, hoşuna gitti. Maliye bakanının ismi ise 'kerpeten'. Maliye bakanına kerpeten hediye ettim, çok sevmiş.

Bu arada, Anadolu turnesinde bir köyden geçerken, darı ekiyorlardı. Köylülere 'Nasıl gidiyor?' diye sordum. 'İyi değil, darıları atıyoruz, kargalar alıp götürüyor. Hasat olmuyor. Üstelik bunlar bizim memleketin kargaları da değil, yabancı kargalar' dedi.

Bunun üzerine 'Üzülme sana bir şey yapacağım, 10 gün sonra tekrar buradan geçeceğim' dedim. 10 gün sonra kazık, çivi, 10 tane resimle gittim. 'Beraber takalım' dedim. Korkuluk var ama kargalar ona aldırış etmiyormuş. Tarlalara tabloları çaktık. Ertesi gün, akşama doğru telefon çaldı. Adam sevinçten ağlıyor. 'Ne oldu?' diye sordum. 'Kargalar aldıkları darıları geri getirmeye başladı. Allah senden razı olsun' dedi. Resim kimin resmi biliyor musunuz? Maliye bakanının resmi" diye espri yaptı.

Uygur, söyleşi sonunda mahkumlara sevenler için yazdığını söylediği bir şiirini okudu. Cumhuriyet Savcısı Bülent Elver'in plaket verdiği tiyatro sanatçısı Nejat Uygur'un, "Bütün Türkiye, göğsümüz yırtılırcasına bağırıyoruz, bizi halen anlamak istemeyen Avrupa Birliği'ne. En büyük Türkiye" sözleri, hükümlüler tarafından bir süre ayakta alkışlandı.

.
Yayın Tarihi : 18 Ekim 2005 Salı 16:13:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?