8
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Sulama kanalına düşen genç kayboldu

Eskişehir'de, 3 tekerlekli bisikletiyle sulama kanalına düşen bir genç kayboldu. Sivil Savunma Müdürlüğü'ne ait 4 dalgıç suda arama çalışması başlatırken, tesadüfen kanalın yanından geçerken suya düşen gencin oğlu olduğunu öğrenen baba şok oldu. 

Edinilen bilgiye göre, Yeşiltepe Mahallesi 2. Tugay Sokağı'nda meydana gelen olayda, yıkılan evlerinden 3 tekerlekli bisikletiyle kiremit taşıyan lise öğrencisi Mustafa Kaya (18), bir anda kanala devrilen bisikletini tutmak isterken kendisi de suyu düştü. Vatandaşların şaşkın bakışları arasında sulara gömülen genç, bir süre sonra gözden kayboldu. İhbar üzerine olay yerine polis, 112 Acil Servis ve Sivil Savunma Müdürlüğü kurtarma ekipleri geldi. Bu arada, kanal etrafındaki kalabalığı görüp, ne olduğunu soran baba Mehmet Kaya, suya düşen gencin oğlu olduğunu öğrenince şok oldu. Kaya, "Bende onu arıyordum. Düşen benim oğlum. Annesi yemek hazırlıyordu, evde bekliyor" diye gözyaşı döktü. 

Mahalle sakinleri ise her yıl bir çok kişinin kanalda boğularak hayatını kaybettiğini belirterek, "Yetkililerden, yıllardır söylediğimiz halde bir türlü yerine getirmedikleri kanal etrafına tedbir almalarını istiyoruz" diye tepkilerini dile getirdi.
4 dalgıçla kanalda ceset arama çalışmaları devam ediyor.
İHA
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2007 Pazar 14:41:27
Güncelleme :13 Mayıs 2007 Pazar 14:47:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?