8
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Türk yemekleri Slovakları mest etti

Türk gelenek ve göreneklerini tanımak maksadıyla Slovakya'dan Eskişehir'e gelen bir grup öğrenci, tarihi yerleri gezdi. 

Avrupa Birliği (AB) Eğitim Projesi çerçevesinde Slovakya'nın Sabinov şehrinden 2 öğretmenleriyle Eskişehir'e gelen 10 öğrenci, 11 gün boyunca çeşitli ziyaretlerde bulundu. Heyete rehberlik eden Eskişehir Sosyal Bilimler Lisesi Almanca öğretmeni Fahri Akca, aralık ayında bir grup öğrenciyle Slovakya'ya gittiklerini açıklayarak, "Slovakya'dan iadeyi ziyaret için Eskişehir'e geldiler. Ülkemizi gördüler, çok beğendiklerini söylediler. Slovakya'nın nüfusu 5 milyon. AB Projesi çerçevesinde kendilerine Eskişehir'in tarihi ve turistik yerlerini gezdirdik. Asıl amacımız, Türk gelenek ve göreneklerini tanıtmaktı. Slovak insanına Türkler'in ne kadar misafirperver olduğunu, Türk yemeklerini, camilerini, okullarını tanıttık" dedi. 

Konuk öğrencilerin ülkelerinde meslek lisesi son sınıf öğrencileri olduğunu belirten Akca, heyetin masraflarını Ankara'daki Ulusal Ajans aracılığıyla Avrupa Birliği'nin karşıladığını söyledi. 

Heyete başkanlık eden öğretmen Lenka Haborova ise, "Türkler'i tanıdığımız için çok mutluyuz. Özellikle lahmacun ve kebap gibi Türk yemeklerine hayran kaldık" diye konuştu. Slovakyalı öğrenciler ve öğretmenleri, daha sonra ülkelerine geri döndü.
İHA
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2007 Pazar 13:34:46
Güncelleme :13 Mayıs 2007 Pazar 18:46:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?