3
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Yaralı pelikana şefkat eli

Eskişehir'de vatandaşların bulduğu uçamayan bir pelikan, tedavisi yapıldıktan sonra belediye tarafından Bursa Hayvanat Bahçesi'ne gönderildi. Eskişehir Hayvanları Koruma Derneği ile Tepebaşı Belediyesi, hasta bir pelikana yardım elini uzattı.

Çifteler İlçesi'nde vatandaşların bularak Eskişehir Hayvanları Koruma Derneği'ne getirdikleri pelikana ilk müdahaleyi, Tepebaşı Belediyesi Veterinerliği görevlileri yaptı. Belediye Başkanı Tacettin Sarıoğlu ve diğer belediye yetkilileri, daha sonra göçmen kuşu Bursa Hayvanat Bahçesi'ne gönderdi.

Başkan Sarıoğlu, hasta pelikanın aslında Eskişehir ve civarında yaşayan bir hayvan olmadığını ifade ederek, "Göçmen kuşlar sınıfında yer alan bu pelikan, muhtemelen göç yolculuğu sırasında diğer pelikanlardan daha güçsüz düşerek, bu bölgede kalmış. Vücudunun herhangi bir bölgesinde yara bulunmayan pelikana ilk müdahale belediyemiz veteriner hekimliği tarafından yapıldı. Hasta pelikan tedavisinin devamı için Bursa Hayvanat Bahçesi'ne gönderildi. Hasta pelikan, burada tam olarak sağlığına kavuşturulduktan sonra tabiata salınacak" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2005 Perşembe 14:19:04
Güncelleme :1 Ekim 2005 Cumartesi 14:24:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?