2
Mayıs
2024
Perşembe
ESKİŞEHİR

Cafer Güven


Ali Güven Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi
 

Eskişehir Merkez'de Cafer Güven tarafından yapılacak olan 15 derslikli Ali Güven Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi için 26.02.2003 tarihinde protokol yapıldı.

Bakan Hüseyin Çelik, Ulusal Eğitime Yüzde Yüz Destek Projesi kapsamında Eskişehir Ticaret Odası’nın yaptıracağı ilköğretim okulu, işadamı Cafer Güven’in babası Ali Güven adına yaptıracağı Otelcilik Turizm Meslek Lisesi'nin temel atma törenlerine katıldı. 

Uluönder Mahallesi’ndeki 21 derslikli Ali Güven Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi’nin temelini atan Çelik, burada konuşurken gökyüzündeki savaş uçaklarının çıkardığı gürültü yüzünden bir süre sözlerine ara vermek zorunda kaldı. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Eskişehir halkının alışık olduğu uçaklara kendilerinin pek alışık olmadığını söyledi.

Dünyada en çok para kazandıran turizm türünün kültür turizmi olduğunun altını çizen Çelik, Türkiye’nin tarihi ve kültürel birikimiyle dünyaya parmak ısırtacak zenginliğe sahip olduğunu belirtti.

Bakan Hüseyin Çelik, Eskişehir’de devletin yaptırdığı Mualla Zeyrek İlköğretim Okulu’ndaki kolon skandalıyla ilgili olarak ise, "17 okulumuzda yapılan incelemede bazı okulların kolonlarının boşlukta olduğu belirlendi. Bu, çocuklara mezar yapıldığı anlamına gelir. Milli Eğitim Bakanı olduğumdan beri yaklaşık 16 aydır, 70’ye yakın müteahhidin Milli Eğitim Bakanlığı’nın ihalelerine girmesini yasakladım. Doğru, dürüst iş yapmadıkları için onları men ettim. İş akdiyle namusuyla çalışan yurtiçi ve yurtdışındaki müteahhitlerimizi tenzih ediyorum. Ama gerçekten çok çürük iş yapan müteahhitlerimiz de var. Bunlara acımamalıyız. Kurda acımak kuzuya zulmetmektir. Biz kuzularımızı yerde falan bulmadık. Çocuklarımız güvenli yerlerde eğitim almalıdır. Okullarımızı depreme dayanıklı hale getirmeye çalışıyoruz. Kefenin cebi yoktur. Hiç kimse öbür tarafa bir şey götürmüyor. İsimlerimiz ya mezartaşlarına, ya da ilim irfan yuvalarına yazılacak" dedi.


 

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar