1
Mayıs
2024
Çarşamba
ESKİŞEHİR

Suzan Gürcanlı


Suzan Gürcanlı İlköğretim Okulu

Eskişehir'de Suzan Gürcanlı tarafından yaptırılacak olan 8 derslikli Suzan Gürcanlı İlköğretim Okulu için 02.04.2004 tarihinde protokol yapıldı.

Milli Eğitim Bakanı Çelik, Muttalıp Caddesi üzerindeki Necatibey İlköğretim Okulu’na ek olarak hayırsever Suzan Gürcanlı tarafından yaptırılacak 8 dersliğin temel atma merasimine de iştirak etti. Ölen eşinin vasiyeti üzerine okul yaptıran Suzan Gürcanlı’yı ’Milli Eğitim Bakanlığı’nın Halası’ ilan eden Hüseyin Çelik, "2004 yılında Milli Eğitim Bakanlığı’nın bütçesi ilk defa Milli Savunma Bakanlığı’nın bütçesinin 2 katrilyon önüne geçti. Buna rağmen çağdaş bir eğitim için bu kaynak yeterli değil" diye konuştu.

Çelik, 28 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde CHP’nin hezimete uğradığını ifade ederek, sözlerini şöyle sü rce trilyon zarar eden DDY, ilk derdürdü:
"Bu seçimlerde 2 CHP’li belediye başkanı oylarını zirveye çıkardı. Biri merhum İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina’ydı. Bütün okullarımızın bahçe tanzimini yaptı. Diğeri Şişli Belediye Başkanı Mastafa Sarıgül. Bu insanların bütün okullarda elleri vardır. Velilerin gönüllerine giden yol, çocuklarından geçer. Okullarımıza destek olan güzelleşmesine katkıda bulunan belediye başkanları 2 kez seçiliyor. Başkanlar, ona göre hareket etsinler".

Bakan Çelik, ETO Başkanı Ayhan Arslan, işadamı Cafer Güven ve hayırsever Suzan Gürcanlı’ya okul yaptırmalarından dolayı birer şilt verdi.

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar