1
Mayıs
2024
Çarşamba
ESKİŞEHİR

Ünsal Gündoğan


Eskişehir’de hayırsever bir işadamı, mezun olduğu köyün ilköğretim okuluna 325 milyar liraya mal olacak 8 ek derslik yaptırmak için protokol imzaladı.

Valilik makamında düzenlenen protokol imza töreninde konuşan işadamı Ünsal Gündoğan, mezun olduğu 8 derslikli Türkmenmecidiye Köyü İlköğretim Okulu’na 8 ek derslik yaptıracağını açıkladı. Gündoğan, "Mezun olduğum okulu yıllar sonra gezdiğimde çok duygulandım. Eğitime Yüzde 100 Destek Kampanyası çerçevesinde mezun olduğum okuluma ve eğitime destek vermenin gururunu yaşıyorum. Okuluma 94 yaşındaki babam Mevlüt Gündoğan ile 92 yaşındaki annem Sıdıka Gündoğan’ın adlarını vereceğim. Babam ve annemin en büyük arzusu, biz çocuklarının yaptıracağı okulu görmek" dedi.

Hayırsever işadamına teşekkür eden Vali Kadir Çalışıcı ise, Eskişehirliler’in eğitime destek konusuna büyük önem verdiğini vurgulayarak, "Gelecek nesillerin ekonomik, sosyal ve kültürel yönden iyi yetişmesi gerekiyor. Donanımlı yetişmeyen güçsüz nesiller düşmanların iştahını kabartıyor. Bugünden geleceği için ter dökmeyen nesiller, yarın kan dökmek zorunda kalıyor" diye konuştu.

Daha sonra Vali Kadir Çalışıcı, İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Toklucu ve işadamı Ünsal Gündoğan anlaşmayı imzaladı.

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar