23
Mayıs
2024
Perşembe
MAHMUDİYE - ESKİŞEHİR

İçkili eğlence programına veliler tepki gösterdi

Eskişehir’in Mahmudiye ilçesine bağlı Hamidiye köyünde bulunan Yunus Emre Anadolu Öğretmen Lisesi’nde, aralarında bazı öğretmenlerin de yer aldığı bir grup öğrencinin içkili– danslı eğlence programı düzenlendiği iddiası velilerin tepkisine neden oldu.

Milli Eğitim Müdürlüğü, olayla ilgili soruşturma başlattı. İddialara göre, Yunus Emre Anadolu Öğretmen Lisesi’nde görev yapan İngilizce öğretmeni İnci Özkan’ın başkanlığında E, O, A ve U isimli öğrenciler tarafından 19 Nisan günü Biber Bar’da yapılmak üzere bir gece düzenlendi. Geceyi duyurmak için afişler hazırlandı. Yaş sınırının olmadığı belirtilen, E, O, A ve U adlı öğrencilerin isimlerinin yer aldığı afişler, okul panosu ile camlara asıldı.

Daha sonra belirtilen yerde eğlence düzenlendi. Konuyla ilgili iddiaları cevaplayan Yunus Emre Anadolu Öğretmen Lisesi Müdürü Mesut Eratik, böyle bir geceden haberi olmadığını savunurken, “Bazı öğrenciler bana gelerek teklifte bulundu ancak ben ‘siz öğrencisiniz yapamazsınız’ diyerek onları geri çevirdim.” demekle yetindi.

Olay, öğrenci velilerinin tepkisine neden oldu. Yetkililerin harekete geçmesini isteyen veliler, “Çocuklarımızı ‘okusun’ diye okula gönderiyoruz. Ancak onların, ahlaki yapılarını bozan ve onları kötü alışkanlıklara teşvik eden çeşitli eğlence programlarına götürüldüğünü duyuyoruz. Bu durum eğitim sistemine olan güvenimizi sarsıyor. Yetkilerden gerekli araştırmaları yapıp ihmali olanların ortaya çıkarılarak cezalandırılmasını istiyoruz.” şeklinde tepki gösterdi. İl Milli Eğitim Müdürü Mithat Özdemir ise, konuyla ilgili soruşturma yapmak üzere müfettiş görevlendirdiğini açıkladı.

ZAMAN
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2003 Çarşamba 12:25:21
Güncelleme :31 Mayıs 2005 Salı 17:24:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?