27
Mayıs
2024
Pazertesi
MAHMUDİYE - ESKİŞEHİR

Yan yana gömüldüler!

Eskişehir'de, 16 saat arayla yaşamını yitiren 72 yıllık evli çift, yan yana toprağa verildi

Eskişehir’in merkez Odunpazarı İlçe Nüfus Müdürü de olan, yaşlı çiftin oğlu Gürcan Özev, 6 ay önce düşüp bacakları kırıldığı için yürüyemeyen annesi Hüdaiye Özev (90) ile son günlerde aynı odada yatağa bağımlı hale gelen görme engelli ve KOAH hastası babası Celal Özev’in (92), Hacı Ali Bey Mahallesi’ndeki evlerinde aniden rahatsızlandığını belirtti.

'BEN GİDİYORUM ARKAMDAN GEL'

Babası Celal Özev’in önceki gün yaşamını yitirdiğini ifade eden Özev, şöyle konuştu:

"Annem Hüdaiye Özev, babamın vefatına çok üzüldü. Annem ve babamın mutlu bir evliliği vardı. 16 saat arayla önce babam, sonra annem vefat etti. Dile kolay, 72 yıldır evliydiler. Babam, ölürken bile annemi çağırdı. El sallayarak, ’Ben gidiyorum, arkamdan gel’ dedikten bir süre sonra hayatını kaybetti. Arkasından ’tamam’ diyen annem de çok değil, bir gün bile geçmeden vefat etti. Takdiriilahi. Allah rahmet eylesin, taksiratlarını affetsin."

Özev, anne ve babasının 7 çocuk, 26 torun sahibi olduğunu dile getirerek, babasının sadece vatani görevi dolayısıyla annesinden ayrı kaldığını bildirdi. Bu arada Özev çiftinin yakınları ise karı kocanın birbirini çok sevdiğini ve Hüdaiye Özev’in ölürken de eşinden ayrılmamak için dua ettiğine şahit olduklarını anlattı.

Öte yandan Özev çiftinin cenazeleri, dün, Eskişehir’in Mahmudiye ilçesindeki Yeni Mahalle Camisi’nde ayrı ayrı kılınan cenaze namazlarının ardından aynı mahalledeki mezarlıkta yan yana defnedildi.

AA
Yayın Tarihi : 20 Mart 2013 Çarşamba 16:03:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?