18
Mayıs
2024
Cumartesi
MAHMUDİYE - ESKİŞEHİR

Yüz milyarlarca liralık tay müzayedesi

Eskişehir'in Mahmudiye İlçesi'nde yapılan açık artırmada, yüz milyarlarca liraya satılan saf kan Arap tayları, piyasadaki lüks otomobilleri solladı. Müzayedeye katılan ünlü sinema yapımcısı Osman Yağmurdereli, kendi soyadının verildiği "Yağmurdereli" isimli tayı 50 milyar lira vererek satın aldı.

Anadolu Tarım İşletme Müdürlüğü (TİGEM) tarafından haralarda yetiştirilen 65 safkan Arap tayının satışına, yurdun çeşitli illerinden at meraklıları büyük ilgi gösterdi. 34 yıldır at cazgırlığı yapan Malatya Tarım İşletmesi'nde görevli Yaşar Esin'in (54) gerçekleştirdiği müzayedede, özellikle Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi ile Adana'dan katılan yetiştiricilerin bir birleriyle kıyasıya çekişmeleri dikkat çekti. Zaman zaman sert tartışmaların yaşandığı ihaleye katılanların kavgasını, araya giren jandarma ekipleri engelledi.

Satışların en dikkat çeken müşterisi ise Yağmur Ajans'ın sahibi Osman Yağmurdereli oldu. Kendi soyadınının verildiği atı çok beğenen Yağmurdereli, diğer alıcıların talip olmaması üzerine bu taya sahip oldu. Sanatçı, Anadolu Tarım İşletmesi Müdürlüğü yetkililerine teşükkür ederek, "Benim soyadımı bu ata vermişler. Arkadaşlarımız da bize yardımcı oldu. Biraz pahalı da olsa atı satın aldık. Yapacağımız filmlerde bu atı kullanmam" dedi.

Artırmada en yüksek fiyatla satılan 2 yaşındaki 'Hancıbey' isimli saf kan tay, 133 milyar liraya Adanalı at yetiştiricisi Latif Yıldız (40) ile kardeşi Halil Yıldız (30) tarafından satın alındı. Yıldız, "Atların değerlerinin çok altında satıldığını belirterek, "Aldığım bu at 500 milyar lira eder. Biz çok ucuza aldık. Atlar koşulara katılacak. Jokey Kulübü bize atlarımız için yer vermiyor. Tarım Bakanlığı'nın bu sorunu gidermesini istiyoruz" dedi.

Yıldız, ünlü türkücü İbrahim Tatlıses'in akrabaları olduğunu iddia ederek, sanatçının da at satın alarak aralarına katılmasını istedi.

TİGEM Müdürü Tahsin Yağcı, işletme tarafından kadro fazlası safkan arap atlarının satışından 2 trilyon 400 milyar lira gelir elde ettiklerini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2004 Salı 19:38:21
Güncelleme :31 Mayıs 2005 Salı 17:22:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?