17
Mayıs
2024
Cuma
EKONOMİ

El halıcılığı projesi sona erdi

Karaman Valiliği İl Özel İdare Müdürlüğü tarafından yürütülen ve Avrupa Birliği (AB) tarafından finanse edilen Doğal Boya El Halıcılığı Projesi sona erdi.

Projenin sona ermesi nedeniyle Yunus Emre Konferans Salonu'nda Vali Yardımcısı ve Proje Koordinatörü Mehmet Polat tarafından bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıya Vali Yardımcısı Mehmet Polat, Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Mesut Tekin, Taşkale Belediye Başkanı Ömer Hayrettin Güneş ve doğal boya el halıcılığı projesinde çalışan kadınlar katıldı.

Toplantıda konuşan Vali Yardımcısı ve Proje Koordinatörü Mehmet Polat, "Avrupa Birliği hibe programına ilimizden gönderilen ve 239 bin euro hibeye değer bulunan doğal boya el halıcılığı projesinde, il merkezinde 40, Taşkale Beldesi'nde 40 olmak üzere 80 ev hanımı, açılan atölyelerde İl Özel İdare'nin öncülüğü ve katkılarıyla ayda yaklaşık 300 YTL ücretle 8 ay süreyle istihdam edilmişlerdir. Bugün projenin sonuna gelmiş bulunmaktayız. Ancak 8 ay süresince halı dokumacılığını daha da geliştiren ve iyi sayılabilecek bir gelir elde eden bu insanları kendi haline bırakmayı düşünmüyoruz. Projenin hedeflerinde de belirttiğimiz gibi amacımız, mevcut atölyeleri ve tezgahları kullanarak ve bugüne kadar dokunan halıları da işletme sermayesi yapmak suretiyle bu projeyi İl Özel İdaresi'nin Halıcılık İşletmesi şeklinde veya kooperatif çatısı altında devam ettirmektir. İşsizliğin hala önemli bir sorun olduğunu göz önüne aldığımızda, alt yapısı hazır bu işletmeyi, küçük katkılarla devam ettirerek 80 kişinin istihdam edilmesini sağlamanın ilimiz insanları için ne kadar önemli olduğunun farkındayız. Bu nedenle, halıcılık atölyemizi üretime dönük olarak çalıştırmaya devam edeceğiz" dedi.

Bu atölyelerde üretilen halıların yurt içinde ve yurt dışında pazarlanması için araştırmalarının sürdüğünü belirten Polat, "Hedefimiz dokunacak halılarda kaliteyi ve özgünlüğü muhafaza ederek ve hak ettiği değerlerde satarak hem Karamanlı insanlarımızın iyi bir gelir elde etmelerini sağlamak, hem de Karaman'ı ve Taşkale'yi Türkiye ve dünya çapında tanıtmaktır" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2006 Cumartesi 15:04:46
Güncelleme :7 Ocak 2006 Cumartesi 15:17:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?