16
Haziran
2024
Pazar
YAŞAM

Ermenek'te festival coşkusu

Ermenek Taşeli Kültür, Sanat ve Sıla Festivali, Karaman'ın Ermenek İlçesi'nde başladı.

Ermenek Belediyesi tarafından bu yıl 11.'si düzenlenen Ermenek Taşeli Kültür, Sanat ve Sıla Festivali etkinliklerinde sportif müsabakalar düzenlenirken, müzik programları da yapılıyor. İlk olarak Ermenek Yassıkaya mevkiinde düzenlenen atıcılık yarışmalarına bölge avcılarından 12 kişi katıldı. 5'er atış üzerinden yapılan karşılaşmalarda bu yılın 1.'liğini elemelerde finalde 5'te 5 vuruşla Abdullah Güdücü, 2.'liği Ahmet Güdücü ve 3.'lüğü ise Nuri Yılmaz aldı. Dereceye girenlere, festivali düzenleyen Ermenek Belediyesi tarafından altın hediye edildi.

Öte yandan, festival etkinlikleri içerisinde yer alan 1. Ahmet Keleşoğlu Uluslararası Eskrim Şampiyonası da başladı. 2 gün sürecek olan ve Türkiye Eskrim Federasyonu tarafından organize edilen şampiyonaya, Romanya, Gürcistan ve Bulgaristan'dan 10, Türkiye'den 28 olmak üzere toplam 38 sporcu katılıyor.

Bunlar arasında eski Avrupa Şampiyonu Rigo Robert (Romanya), Gençler Avrupa 3.'sü Mazer Sıllalr (Romanya), Balkan Şampiyonu Ceolpon İsabella (Romanya), Balkan 1'.liği olan Gülay Sır, Balkan 2.'liği olan Yiğit Akdeniz, yine Balkan 2.'liği olan Gökçe Günaç ve Avrupa 8.'si Barış Badoğlu da yer alıyor. Ermenek Fikret Ünlü Spor Salonu'nda bugün başlayan elemelerden sonra yarın da final karşılaşmaları ile 1. Ahmet Keleşoğlu Uluslararası Eskrim Şampiyonası tamamlanacak.

Karşılaşmaları, CHP Karaman Milletvekili Fikret Ünlü, DPT Müsteşar Yardımcısı Lütfi Elvan, çevre ilçelerin kaymakam ve belediye başkanları ile çok sayıda vatandaş izliyor.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Ağustos 2005 Perşembe 18:26:55
Güncelleme :4 Ağustos 2005 Perşembe 18:37:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?