16
Haziran
2024
Pazar
YAŞAM

'Hayat' mücadelesini kaybetti

Derinsu çiftinin 4 yıl sonra dünyaya gelen ancak, erken doğum nedeniyle tam gelişemediği için 4 saatlik bir ameliyatla hayata tutunan Hayat bebek, yoğun bakımda sürdürdüğü 2 günlük hayat mücadelesini bugün kaybetti.

Karaman'ın Ermenek İlçesi'nde ikamet eden anne F. Derinsu ile baba M. Derinsu, 4 yıl önce evlendi. Evlilikleri süresince anne Derinsu, 3 kez düşük yaptı. Anne Derinsu, 4. bebeğini ise 7 aylık olarak bir hafta önce Ermenek İlçesi Devlet Hastanesi'nde dünyaya getirdi. Bebeğin sağlık durumunun iyi olmaması nedeniyle anne ile bebek, Karaman Çocuk ve Doğum Hastanesi'ne sevk edildi. Burada yapılan ilk müdahalenin ardından bebek Konya Faruk Sükan Çocuk ve Doğum Hastanesi'ne sevk edildi.

Doktorlar, bebeğin mide ile yemek borusu arasındaki bağlantının erken doğum nedeniyle oluşmadığını tespit etti. Şu ana kadar Konya'da sadece Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yapılan ameliyat türü olması nedeniyle bebek bu hastaneye sevk edildi. Burada servisin yoğun olması nedeniyle ameliyata alınamayan bebek, tekrar Faruk Sükan Çocuk ve Doğum Hastanesi'ne getirilerek ameliyat edilme kararı alındı.

Dr. İshak Akıllı, bebeği teşhis ettikten sonra ameliyatı gerçekleştirmek için operasyona başladı. Yaklaşık 4 saat süren bir ameliyat sonrası bebek hayata döndü. İki gün yoğun bakımda tutulan bebek bugün sabah aniden rahatsızlanarak hayatını kaybeti.

Dört yıl sonra bebeklerinin olması nedeniyle mutluluk duyan Derinsu çifti, ölüm haberinin üzerine çok üzüldüklerini belirtirken, kendi isimlerinin açıklanmamasını istedi.

.
Yayın Tarihi : 15 Kasım 2005 Salı 15:38:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?