24
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Festival yürüyüşü

Karaman'ın Ermenek İlçesi'nde bu yıl 11.'si düzenlenen Ermenek-Taşeli Kültür Sanat ve Sıla Festivali'nin bugünkü bölümüne, halk yürüyüşü ve "AB Bölgesel Programları ve Proje Teklif Çağrıları" konulu panelle devam edildi.

Sabah saat 10.00'da Ermenek Tekke Parkı'nda başlayan festival yürüyüşü, hükümet alanında son buldu. Mehter takımı eşliğinde başlayan yürüyüşe, Ermenek Kaymakamı Mahmut Hulusi Altıner ile Belediye Başkanı Uğur Sözkesen ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yürüyüşün ardından Selçuklu Otel'de düzenlenen "AB Bölgesel Programları ve Proje Teklif Çağrıları" konulu panele geçildi. Panele konuşmacı olarak Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) Müsteşar Yardımcısı Lütfi Elvan, DPT Bölgesel Programlar Uzmanı Murat Kara, AB Eğitim ve Gençlik Merkezi Eğitim Grup Başkanı İbrahim Demirer, AB Eğitim ve Gençlik Merkezi Genel Koordine Müdürü Sefa Yahşi katıldı.

Panelde konuşan DPT Müsteşar Yardımcısı Lütfi Elvan, üretime, tanıtıma ve eğitime yönelik AB normlarına göre Ekim ayına kadar hazırlanacak olan projelere destek verileceğini belirterek, bu konuda yardımcı olacaklarını söyledi. Bu projeleri tüm Anadolu'ya yaymak istediklerini de kaydeden Elvan, "Desteklerin büyük kentlerde kalmamasını, Anadolu'da her kesimin faydalanmasını hedeflemekteyiz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ağustos 2005 Cuma 15:13:35
Güncelleme :15 Kasım 2005 Salı 15:05:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?