26
Mayıs
2024
Pazar
FELAHİYE - KAYSERİ

Sorunlar masaya yatırıldı

FELAHİYE BELEDİYE BAŞKANI GÜRSEL KISIR:

Kayseri'nin Felahiye ilçesi Belediye Başkanı Gürsel Kısır, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den randevu talep ettiklerini belirterek, “Kendisinden ilçenin sıkıntılarının giderilmesi için destek isteyeceğiz” dedi.

Felahiye Belediye Başkanı Gürsel Kısır, Vali Mevlüt Bilici'nin ilçeyi ziyaretinde, çözülmesini istedikleri sorunları anlattı. Kısır, ilçeye yeni bir lisenin yapılması gerektiğini, mevcut lisenin yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını belirterek, “İlçemizin çözülmesi gereken bir çok sıkıntıları bulunuyor. Mevcut bütçelerle bunları çözmek biraz zor oluyor. Biz sıkıntılarımızı iletmek ve çözüm yollarında destek istemek için Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül'den randevu talep ettik. Bu talebe henüz cevap gelmedi. Eğer olumlu cevap gelirse, kendisine sıkıntılarımızı anlatarak çözüm için destek isteyeceğiz” dedi.

Felahiye Belediye Başkanı Gürsel Kısır, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur ile de görüştüklerini belirterek, “İlçemize bir enstitü kurulması için talepte bulunduk. Bu enstitü su ürünleri konusunda da olabilir. Eğer ilçemize bu yönde bir yatırım olursa bir canlılık olacağını düşünüyoruz. Ayrıca ilçemizde gurbetçi vatandaşlar tarafından yaptırılan bir ayakkabı fabrikası var. Bunun da faaliyete geçirilmesi için çalışmalar yapmayı düşünüyoruz. Eğer bu fabrika faaliyete geçirilirse, ilçemizdeki göç biraz olsun engellenmiş olur” diyerek sıkıntıları anlattı.

Vali Mevlüt Bilici, önceliğin eğitimde olduğunu belirterek, eğitimdeki sıkıntının çözülmesi için gerekenlerin yapılacağını, diğer sıkıntılar için de çalışmaların yapılacağını bildirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2010 Perşembe 14:02:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?