26
Mayıs
2024
Pazar
KOCASİNAN - KAYSERİ

20 bin kişiye yardım yapıldı

SYDV'DEN 20 BİN KİŞİYE 3 MİLYON TL YARDIM

Kayseri'nin Kocasinan ilçesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından 20 bin kişiye 3 milyon TL yardım yapıldı. SYDV tarafından sınavlara hazırlanan öğrencilere ise 35 bin TL'lik soru bankası dağıtıldı.

Kocasinan Kaymakamı ve SYDV Başkanı Mustafa Hotman, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, yapılan yardımlarda başvuranların gerçek ihtiyaç sahibi olup olmadıklarını kontrol ettiklerini hatırlatarak, "Daha önce bir ila üç ay arasında süren araştırmalar şimdi 11 gün içerisinde sonuçlanıyor" dedi.

Kocasinan Kaymakamlığı'na bağlı SYDV tarafından 2009 yılı içinde Orta Öğretim Kurumlar Sınavı'na (OKS) hazırlanan fakir ailelerin çocuklarına 35 bin TL'lik soru bankası alınarak destek verildiğini bildiren Hotman, "Vatandaşa en hızlı hizmeti vermek için gereken sistem kuruldu. 3 araştırma görevlimiz var. Tahkikatları bunlar yapıyor. Acil durumlarda yardım isteyen vatandaşımız evine gitmeden önce yardım kendisine ulaştırılmış oluyor. 2009 yılı içinde yaklaşık 20 bin ihtiyaç sahibine 3 milyon TL'lik yardım yapıldı. İhtiyaç sahipleri maddi yardımları bankalardan kendi adlarına açılan hesaplardan alıyor ve böylece rencide olmuyorlar" diye konuştu.

Hotman, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından üniversite öğrencilerine de eğitim desteği verildiğini de sözlerine ekledi.

SYDV'DEN 20 BİN KİŞİYE 3 MİLYON TL YARDIM
İHA
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2009 Çarşamba 13:51:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?