26
Mayıs
2024
Pazar
KOCASİNAN - KAYSERİ

Belediye kışa hazır

KOCASİNAN BELEDİYESİ KIŞ HAZIRLIKLARINI TAMAMLADI

Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, kış hazırlıklarının yapıldığını söyledi.

Yıldız, yaptığı açıklamada, Kocasinan Belediyesi’nin her yıl Kasım ayının ortasında kar yağacakmış gibi kış hazırlıklarını yaptığını belirtti.

Yıldız, "Bu yıl Aralık ortasına gelinmesine rağmen kış gelmedi. Sürekli meteorolojik ihbarları takip ediyoruz. Hafta sonundaki yağış ihbar ve ihtimalini dikkate alarak hazırlıklarımızı yeniden gözden geçirip malzeme ve ekipmanımızı güncelledik” dedi.

Tuzlama ve kar kürüme araçlarına yükleme yapıldığını, 24 saat kesintisiz hizmet verecek şekilde hazırlandığını vurgulayan Yıldız, "Makine parkımızı her yıl geliştirip genişlettiğimiz için araç ve personel sayımızı da artırdık. Bu yıl 10 grayder, 11 kepçe, 34 kamyon ve 285 personelden oluşan karla mücadele ekibimiz de hazırlıklarını tamamladı, kar’a kışa hazırız" dedi.

Kar ve buz mücadelesi yapacak araçlar başta olmak üzere bütün araçların kışlık bakımının yapıldığının altını çizen Yıldız, "500 ton tuz aldık. Araçlarımız ve personelimiz kar ve buz mücadelesine hazır. Kar yağışıyla birlikte ilk olarak kritik noktalar; Gaziosman Alt Geçit, Sümer Üst Geçit, Sinan ve Ihlamur Köprüsü’nde ve yeni bağlanan mahallelerimizin kritik noktalarında tuzlama işlemine başlıyoruz. Şeker, Yenidoğan, Boztepe, Sancaktepe, Kocasinan ve Yavuz Selim Mahalleriyle şehir içindeki kavşaklarla, sağlık kuruluşlarına ulaşan yolları temizliyoruz. Ziya Gökalp ve Erkiletteki Atölyelerimizde hazır bekliyoruz" şeklinde bilgiler verdi.

Yıldız, belediyelerin kış hazırlığı ve mücadelesi yanında sürücülerin de tedbirli ve dikkatli olmasının çok daha önemli olduğuna dikkat çekerken, "Allah kaza bela vermesin" temennisinde bulundu.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2010 Çarşamba 17:26:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?