25
Mayıs
2024
Cumartesi
KOCASİNAN - KAYSERİ

Belediye su baskınlarına hazır

KOCASİNAN SU BASKINLARINA HAZIR

Kayseri’nin Kocasinan ilçe Belediye Başkanı Bekir Yıldız, hiç ümit etmemekle birlikte yağış mevsiminde meydana gelebilecek sel ve su baskını ihtimaline karşı her türlü hazırlıkları tamamladıklarını söyledi.

Yaz mevsiminin başlamasına rağmen devam eden yoğun yağışlar nedeniyle sel ve su baskını ihtimaline karşı hazırlıklarını tamamladıklarını vurgulayan Başkan Bekir Yıldız, “Bahardan yeni çıktığımız için hazırlıklarımızı kolay biçimde gözden geçirdik, eksiklerimizi tamamladık. Her ne kadar tedbir almış olsak da bu sağanak yağışlarda muhtemel sel, su baskını ve taşkın etkisini kısa zamanda azaltmak için vidanjör, motopomp, dalgıç pompalarımızın sayısını artırdık, çalışmalarını kontrol ederek bakımlarını yaptık. Taşkın su kanallarını yeniden kontrol ettik. Ümit etmiyoruz ama sağanak yağışlarda meydana gelebilecek olumsuz ihtimallere karşı hazırlıklarımız tamam” dedi.

Başkan Bekir Yıldız, “Kot ve kanal seviyesinin altında bulunan yerlerde vidanjöre çok ihtiyaç duyuluyor. Bu amaçla, kanal, su, kum ve çamur birikintisini, ağaç kökleri ve tüm tıkayıcı atıkları su ve vakum yoluyla temizleyen bir vidanjör, motopomp ve dalgıç motorlarımızı hazır hale getirdik. İnşallah bir sıkıntı yaşanmaz. Acil durumlarda vatandaşlarımız 222 70 00 numaralı telefonumuzu arayabilir” şeklinde bilgiler verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2010 Cuma 16:34:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?