25
Mayıs
2024
Cumartesi
KOCASİNAN - KAYSERİ

Çiftçi ücretlerine zam yok

ÇİFTÇİ KORUMA MALLARI BAŞKANLIĞI 2010'DA ZAM YAPMADI

Kayseri'nin Kocasinan ilçesi Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, 2010 yılında çiftçiden alınan ücretlere zam yapılmadığı bildirildi.

Kocasinan Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı Genel Sekreteri Adem Özbek, yaptığı açıklamasında, Kocasinan Kaymakamlığı Murakabe heyeti ve Heyet Başkanı ve Kocasinan Kaymakamı Mustafa Hotman başkanlığında bütçenin incelendiğini ve kabul edildiğini bildirdi. 2010 yılı bütçesinde en dikkat çekici konunun 2009 yılındaki çiftçiden alınan ücretlerin aynı olduğunu ve zam yapılmadığını bildiren Genel Sekreter Adem Özbek, "Kocasinan Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı olarak hedefimiz çiftçimize en ucuza ve en güzel hizmeti vermektir. Bu ilke doğrultusunda çalışmalarımıza devam edeceğiz" diyerek açıklamasında şu bilgileri verdi:

"Bizlerin engel olarak görmediği zaten yok hükmünde olan eski Merkez Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı çiftçilerimizi mağdur etmiş ve haksız yere icra takip yoluna giderek çiftçi kardeşlerimizin mallarını haczettirmiştir. Biz bu konuşla ilgili çiftçilerimizin mağdur olmamaları için Merkez Çiftçi Malları Koruma'nın seçilmediği ve yok hükmünde olduğunu görev ve tahsilat ve benzeri faaliyetlerde bulunamayacaklarını gerek yazılı, görsel gerekse bekçilerimizle mahallelerimizde anons yoluyla çiftçilerimizin mağdur olmamaları için uyarmaya çalıştık. Aynı zamanda ilgililer hakkında gerekli kurumlarca da Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunulduğu bilgimiz dahilindedir.

Son gelişmeler neticesinde yok hükmünde olan Merkez Çiftçi Malları Koruma Başkanı Mustafa Çağlıçapar görevlerinden istifa ettiklerini açıklayarak istifa dilekçelerini Tarım il Müdürlüğü'ne sunmuşlardır."

İHA
Yayın Tarihi : 5 Mart 2010 Cuma 12:20:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?