18
Mayıs
2024
Cumartesi
KOCASİNAN - KAYSERİ

Fasulye ekimi %100 arttı

FASULYE FESTİVALİ EKİMİ YÜZDE 100 ARTIRDI

Kayseri’nin Kocasinan ilçe Belediye Başkanı Bekir Yıldız, Kayseri’nin sahip olduğu değerleri tanıtmak için gayret gösterdiklerini söyledi.

Kayseri’nin Erciyes, pastırma, sucuk, halı gibi tanınan değerleri yanında tanıtılması gereken çok kıymetli ürünleri olduğunu vurgulayan Başkan Bekir Yıldız, “Gömeç Fasülyesi, Cırgalan Biberi, Erkilet Üzümü ve Kedibacağı da tanıtılması gereken değerler arasında yer almaktadır. Kocasinan Belediyesi olarak bu çok orijinal ve kıymetli ürünlerimizi tanıtmak amacıyla festivaller düzenliyoruz. Şanlıurfa’nın, Gaziantep’in, Kahramanmaraş’ın biberi nasıl biliniyor, tanınıyorsa onlardan daha üstün olduğuna inandığım Cırgalan Biberi de tanıtılmalıdır” dedi.

Geçen yıl düzenlenen festivalle Gömeç Fasulyesi’nin güzel biçimde tanıtımının yapıldığının altını çizen Başkan Bekir Yıldız,” Fasulye Yetişir Gömeç’te Pastırmayla Pişer Göveç’te sloganıyla düzenlenen festivali Kayseri Medyası’nın da sahiplenmesiyle dünyanın dört bir yanından insanlar bizden Gömeç Fasulyesi istedi. Bu değerleri tanıtmak Kayseri ekonomisine de önemli katkılar sağlayan bir hizmettir. Bu tür çalışmalarımız devam edecek” şeklinde konuştu.

Gömeç Mahalle Muhtarı Mustafa Eser de yaptığı açıklamada “Kocasinan Belediyesi Gömeç Fasulye Festivali sonrası şehir dışından çok miktarda taleple karşılaştık. Altından kalkamayacağımız miktarda talebi görünce bu yıl fasulye ekimini yüzde 100 oranda artırdık. Nerdeyse komşunun dumanıyla pişen fasulyemizin özel meraklıları var. Fasulyemizi tanıtan, ona ilgi çeken Başkanımız Bekir Yıldız’a teşekkür ederiz” dedi.

FASULYE FESTİVALİ EKİMİ YÜZDE 100 ARTIRDI
FASULYE FESTİVALİ EKİMİ YÜZDE 100 ARTIRDI
İHA
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2010 Perşembe 16:06:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?