18
Mayıs
2024
Cumartesi
KOCASİNAN - KAYSERİ

Gaz kokusu panik yarattı

DALGINLIK FACİA GETİRİYORDU

Kayseri’de mutfak tüpünü açık unutup işe giden vatandaşın dalgınlığı mahallede tedirginlik yarattı.

Kocasinan ilçesine bağlı Mimarsinan Mahallesi Kelkit sokak Koçyiğit apartmanında oturan vatandaşlar, binayı saran yoğun gaz kokusu üzerine durumu itfaiye ve polise bildirdi.

İhbar üzerine gelen ekipler, binaya bağlanan doğalgaz vanasını kapattıktan sonra, apartmanda bulunanları dışarı çıkartarak herhangi bir patlama ve yangına karşı önlem aldı.

Kısa sürede gelen itfaiye ekipleri de müdahale için hazır beklerken, kaçağın doğalgazdan kaynaklanıp kaynaklanmadığını tespit için firma görevlileri çağrıldı. Olay yerine gelen Kayserigaz görevlileri ellerindeki cihazlarla yaptığı ölçümde gaz sızıntısının mutfak tüpünden geldiğini belirledi. Abonelerine verdikleri gazın ‘sarımsak’ kokusuna benzer koku içerdiğini dile getiren görevliler, “Bizim hatlarımızda yaptığımız kontrollerde, her hangi bir kaçak bulunmadı. Elimizdeki cihazlar, her türlü gaz kokusunu algılayıp cinsini gösterir. Yaptığımız ölçümlerde, binayı saran koku, LPG tüplerinden geliyor” dedi.

Görevlilerin yaptığı kısa süreli araştırma sonrasında gaz kaçağının Mustafa Can’ın oturduğu birinci kattaki dairenin açık olan mutfak penceresinden geldiği anlaşıldı. Telefonla Mustafa Can’a ulaşan görevliler, daire kapısını açtırıp eve girdi ve açık unutulan tüpü kapattı. Korku dolu dakikalar geçiren ve evlerini terk etmek zorunda kalan kadınlar, bir süre daha sokakta bekleyip gaz kokusu tamamen dağıldıktan sonra dairelerine girdi.

DALGINLIK FACİA GETİRİYORDU
DALGINLIK FACİA GETİRİYORDU
İHA
Yayın Tarihi : 21 Eylül 2010 Salı 15:46:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?