19
Mayıs
2024
Pazar
KOCASİNAN - KAYSERİ

Kocasinan: Başkan Yıldız, esnaftan görüş aldı

Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, Gevher Nesibe Mahallesi esnafıyla bir araya gelerek, Osman Kavuncu Bulvarı-Hastane Caddesi-Park Caddesi ile Meydan Parkı arasında kalan alanda yapılacak çalışmalar için esnafın görüşünü aldı.

Yaşanabilir bir şehir sunmak ve şehir kalitesini yukarı seviyelere taşımak amacıyla, yeni dönemde yeni projeler uygulamaya koyacaklarının belirten Başkan Bekir Yıldız, Osman Kavuncu Bulvarı-Hastane Caddesi-Park Caddesi ile Meydan Parkı arasında kalan alanda, Çarşı İçi Projesi’ne benzer bir uygulamayı gerçekleştireceklerini, yeni projenin yüksek memnuniyet sağlaması için de tarafların görüşlerine önem verdiklerini kaydetti.

Son karar öncesi bölge esnafının da görüşlerini alarak projeyi, her yönüyle incelemek suretiyle uygulamaya geçirmeyi planladıklarına dikkat çeken Başkan Yıldız, "Bu bölgede bir ticaret merkezi meydana gelsin, çarşı şenlensin, şehir güzelleşsin, esnaf ve şehir daha büyük faydalar elde etsin istiyorum. İmar Müdürlüğü projesini hazırladı. Basın Yayın Halkla İlişkiler Müdürlüğü de bölge esnafının yüzde 96’sı ile bir anket gerçekleştirdi. Esnafın yüzde 76’sı projeyi destekliyor" diye konuştu.

Projeyle ilgili bölümleri en ince ayrıntılarıyla esnafa izah eden Başkan Yıldız, şunları söyledi:
"Bu alan trafiğe kapatılarak modern bir çarşı, gençlik ve kültür merkezi haline dönüşecek. Alanın su, kanalizasyon, elektrik alt yapısı tamam. Cumhuriyet Mahallesi’nde böyle bir uygulama yapıldı. Esnaf başlangıçta biraz sıkıntı çekti, ama şimdi çok memnun ve teşekkür ediyor. Sıkıntımızın en az olması için projeye başlama zamanımızı tespit ve fikir desteği sağlamak amacıyla böyle bir toplantı organize ettik."

Bölge esnafı da böyle bir projeyi desteklediklerini ifade ederek, "Bu projeyle bölgemiz karakter değiştirecek. Modern bir mekanda her yer çarşı olacak. Bu proje için çok teşekkür ediyoruz ve biran önce projeye başlanılmasını bekliyoruz" şeklinde görüş bildirdi.

KAYSERİ-(İHA)
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2004 Çarşamba 14:04:14
Güncelleme :28 Mayıs 2005 Cumartesi 13:10:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?