20
Mayıs
2024
Pazertesi
KOCASİNAN - KAYSERİ

Kocasinan'a Kültür-Edebiyat çadırı

Kayseri'nin Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, kültür ve edebiyat dünyasına, şair ve yazarlara destek vermek gerektiğini söyledi.

Türkiye Yazarlar Birliği Kayseri Şubesi tarafından Mimarsinan Parkı'ndaki Kültür Edebiyat Çadırı'nın açılış kurdelesini kesen Bekir Yıldız, halkın duygu ve düşüncelerini dile getiren şair, yazar ve fikir adamlarının toplum için kıymetli olduğunu kaydetti.

Bekir Yıldız, herkesin duygu ve düşünceleri olduğunu, ancak dile getirilmesinin, yazıya dökülmesinin şair ve yazarlara ait bir iş, bir yetenek olduğunu kaydetti. Yıldız, ”Biz şair, yazar ve fikir adamlarına, eserlerine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Yeter ki Kayseri kültürüne katkıda bulunsunlar, yazılı ve kayıtlı hale getirsinler, başımızı açar koşarız. Küçük bir kitap fuarı niteliğindeki çadırın iftardan sonra çeşitli etkinlikleri olacak. Kayserilileri davet ediyorum. Hayırlı olsun” dedi.

Türkiye Yazarlar Birliği Kayseri Şubesi Başkanı Hüseyin Türkmen ise Kültür Edebiyat Çadırı'nda Kayseri'de yaşayan şair ve yazarların eserlerini okuyucularla buluşturduklarını söyledi. Türkmen, ”Bize bu imkanı sağlayan Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız'a ve ekibine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Türkmen, ardından Başkan Bekir Yıldız'a teşekkür plaketi sunarak, kitap seti hediye etti. Başkan Yardımcısı Esat Öztürk'e ise plaketini şair-yazar Bekir Oğuzbaşaran verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2008 Çarşamba 17:11:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?