18
Mayıs
2024
Cumartesi
KOCASİNAN - KAYSERİ

Kuşçu'nun imar planı hazır

KOCASİNAN BELEDİYESİ'NDEN KUŞÇU'YA İMAR PLANI

Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, Kuşçu'nun imar planını tamamladıklarını söyledi.

Yıldız, yaptığı açıklamada, 29 Mart 2009 Yerel Seçimleri sonrasında Kocasinan Belediyesi'ne mahalle olarak bağlanan Yamula Baraj Gölü kıyısında yer alan Kuşçu Mahallesi'ne yeni yapılan imar planını belediye meclisinin de onayladığını belirtti.

Söz konusu çalışma ile Kuşçu'da toplam 600 bin metrekarelik alanda yeni imar planları yapıldığına dikkat çeken Yıldız, "Kuşçu'da 67 bin metrekare meskun konut alanına ilave olarak düşük yoğunluklu 247 bin metrekarelik konut gelişme alanı ihdas edilmiştir. Bu planlama ile yaklaşık 314 bin metrekare konut alanı içinde 2 bin 870 kişinin yaşaması öngörülmüştür" dedi.

Bu planlama içinde ayrıca aynı bölgede 52 bin metrekare park, çocuk bahçesi ve rekreasyon alanlarının da yer aldığının altını çizen Yıldız, "5 bin metrekare ticaret alanı, 3 bin 600 metrekare pazar alanı, 6 bin metrekare ilkokul alanı, 8 bin 700 metrekare ortaöğretim alanı, sağlık ve dini tesis, spor tesisi gibi sosyal donatı alanları da bulunmaktadır. Yapılan bu planlama ile Kuşçu'da modern planlı gelişim ve sağlıklı yapıların yapılması hedeflenmiştir" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Şubat 2010 Cuma 17:15:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?