18
Mayıs
2024
Cumartesi
KOCASİNAN - KAYSERİ

Toplu sözleşme heyecanı

KOCASİNAN'DA TOPLU SÖZLEŞME GÖRÜŞMESİ

Kocasinan Belediyesi ile Hizmet İş Sendikası arasında 224 işçiyi kapsayan Toplu İş Sözleşme görüşmeleri başladı.

Büyükkılıç, Hizmet İş Sendikası ile toplu iş sözleşme görüşmelerine başlanıldığını söyleyerek, 16 yıldır imkanlar ölçüsünde çalışanların hakkını zamanında ve imkanları zorlayarak ödemeye gayret ettiklerini söyledi. Yıldız, "Yeni bir sözleşme dönemine giriyoruz. Biz; Büyükşehir, Melikgazi ve Kocasinan Belediyesi ile KASKİ hep beraber toplu sözleşmeleri yapmaya gayret ediyoruz. Yıllardır bu hususta herhangi bir aksama da olmadı. Bundan dolayı gönül huzuruyla bu masaya tekrar oturuyoruz" dedi.

Yıldız, kendilerini hiçbir zaman işveren olarak görmeden olayı bir bütün olarak değerlendirdiklerinin altını çizerek, "Arkadaşlarımızı, bizim gibi bu şehrin temizliği, onarımı, bakımı ve yapımı için çalışanlar olarak değerlendirdik. Biz belediye başkanı olarak kardeşlerimizle elbirliğiyle çalışıyoruz. Bundan da memnunuz. Çalışan kardeşlerime teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Görüşmelerin başlangıcında tatlının bir sembol olduğuna dikkat çeken Yıldız, "Esas olan anlayış, çalışan arkadaşlarımızın alnının teri yere düşmeden hakkını ödemek, imkanlar ölçüsünde mümkün olduğu kadar da isteklerinin üstüne çıkabilmektir. Ama günlük şartları da hep beraber göz önüne alacağız. Biz de arkadaşlarımız da bu anlayışa sahibiz. Bütün mesele bu şehirde toplanan vergilerin yine bu şehirde yaşayan insanlara hizmet olarak dönüştürülmesinden ibarettir. Huzurlu bir toplu sözleşme geçireceğimize inanıyoruz. Bu görüşmeler inşallah önümüzdeki günlerde devam edecek, hayırlı mübarek olsun" temennisinde bulundu.

Kocasinan Belediyesi'nde 9. dönem toplu iş sözleşme görüşmelerine başladıklarını hatırlatan Hizmet İş Sendikası Şube Başkanı Halil Özdemir ise, "Biz de buraya hep evimiz gibi geldik. Şu ana kadar ufacık bir sıkıntı çıkmadı. Hakkı bilenlerden hak almak kolay oluyor. Allah razı olsun. Siz tıkanmalar olsa da merhametli ve şefkatli elinizi maddeye koyarak mutlu sona ulaştırdınız. İnşallah tatlı başlayıp, tatlı ilerleyip, tatlı biter" şeklinde konuştu.

KOCASİNAN'DA TOPLU SÖZLEŞME GÖRÜŞMESİ
İHA
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2010 Çarşamba 17:28:04
Güncelleme :20 Ocak 2010 Çarşamba 20:01:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?