24
Mayıs
2024
Cuma
KOCASİNAN - KAYSERİ

Ziraat Odası'ndan Özel idare'ye tepki

KOCASİNAN ZİRAAT ODASI'NDAN İL ÖZEL İDARESİ'NE TEPKİ

Kocasinan Ziraat Odası Başkanı Emin Yılmaz, süne ile mücadele konusunda İl Özel İdaresi'nin taraf tuttuğunu belirterek, “Milletin parasıyla aldıkları makineleri siyasi olarak kullandılar” dedi.

İl Özel İdaresi'nin süne ile mücadele için 5 adet makinesinin bulunduğunu söyleyen Kocasinan Ziraat Odası Başkanı Emin Yılmaz, “Yazdığım dilekçe ile makinelerden ikisinin Kocasinan ilçesinde süne ile mücadele için verilmesini istedim. Mayıs ayının 18'inde verdiğim dilekçeye 11 Haziran'da cevap verdiler. Makinelerin ilçelere dağıtıldığı gerekçesiyle talebime olumsuz yanıt verdiler” diye konuştu.

Makineler için aldığı olumsuz talep sonrasında, Kocasinan Ziraat Odası'nın bir makinesi ve çiftçiler ile süne mücadelesini yaptığını anlatan Emin Yılmaz, “Ben Mayıs ayında süne ile mücadeleye başladım. Tarım il Müdürlüğü'nden aldığım resmi bilgilere göre, makinelerin dağıtıldığı başta Pınarbaşı ilçesi olmak üzere diğer ilçelerde ilaçlama 16 Haziran'da başlamış. Ben bu tarihe kadar ilaçlamaları bitirmiştim. İl Özel İdaresi bu konuda taraf tuttu. Bana kasıtlı olarak makineleri vermediler. Milletin parası ile aldıkları makineleri siyasi olarak kullandılar” ifadesinde bulundu.

“SÜNE MÜCADELESİNDE BAŞARILI OLDUK”

Kocasinan ilçesinde bulunan ekili alanlarda süne ile mücadelede başarılı olduklarını söyleyen Emin Yılmaz, “Süne ile mücadelenin başarılı olması neticesinde ürünlerimiz de kaliteli oldu. Toprak Mahsulleri Ofisi de ürünlerin kaliteli olması sonrasında iyi fiyattan alım yaptı. Bu da çiftçileri çok sevindirdi” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Ağustos 2010 Pazartesi 12:22:02
Güncelleme :2 Ağustos 2010 Pazartesi 12:42:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?