19
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Besicilere sahte para uyarısı!

Kayseri il Jandarma Alay Komutanı Albay Hayri Özdengül, besicileri, yaklaşan Kurban Bayramı'nda sahte paralara karşı uyardı.

Albay Özdengül, yaptığı açıklamada, dün Tomarza İlçesi'nde sahte dolarla 6 büyükbaş hayvan satın alan 4 kişinin yakalanarak gözaltına alındığını belirtti. Özdengül şunları söyledi:

''Kurban Bayramı'nın yaklaşması nedeniyle bazı kişilerin İstanbul'dan getirdikleri sahte paralarla kurbanlık alımı yapmaya hazırlandıkları duyumunu alıyoruz. Besicilerin ve kırsal kesimdeki büyük ve küçükbaş hayvan üreticilerinin çok dikkatli olmalarını istiyorum. Üreticiler, hayvanlarını satarken aldıkları paraların sahte olup olmadığına çok dikkat etsinler. Bilmedikleri, tanımadıkları ülkelere ait paralarla alışveriş yapmasınlar. Şüphelendikleri paraları mutlaka kontrol ettirsinler. Köylere hayvan satın almaya gelen şüpheli kişileri jandarmaya bildirsinler.'' Jandarma Albay Özdengül, veteriner sağlık raporu olmayan hayvanların bir yerden başka bir yere nakledilmemesi için kontrolleri sıklaştırdıklarını, hayvan pazarlarının da denetlenmeye başlandığını kaydetti.

yahyaliweb.com
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2004 Çarşamba 19:04:56
Güncelleme :20 Kasım 2005 Pazar 14:59:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?