21
Mayıs
2024
Salı
EĞİTİM

Hacılar Lisesi Bakan Çelik'ten emir bekliyor

Kırıkkale'nin Hacılar Beldesi'nde yapılan lisede, bürokratik engeller yüzünden öğretim yapılamıyor. Hacılar Belediye Başkanı Memduh Bodur tarafından çevredeki sosyal imkanlar kullanılarak yapılan 12 derslik lisenin her türlü eksiği tamamlanmasına rağmen, öğretim yapılmıyor.

Belediye Başkanı Memduh Bodur, bürokratik engeller yüzünden okulun eğitimi başlamadığını belirterek, "Lisemizin temelini Milli Eğitim Bakanımız Hüseyin Çelik atmıştı. Kısa sürede lisemizi hayırsever vatandaş ve kuruluşların desteğiyle tamamladık. Adını da katkılarından dolayı Aytemiz Şirketler Gurubu Başkanı 'Hacılar Hüseyin Aytemiz Lisesi' koyduk. Derslikler, laboratuarı, yönetici odaları, salonlar ve çevre düzenlemesinin tamamı bitirilen okulda öğrenciler eğitim için açılış bekliyor. Bakanlık düzeyinde bir genel müdürün veya müsteşarın emriyle öğretmen ve yönetici ataması yapılıp okulumuz eğitime başlamalı" dedi.

Hacılar Belediyesi olarak meclis kararı aldıklarını, okula her yıl belediye olarak 50 milyar yardımda bulunacaklarını da sözlerine ekleyen Başkan Memduh Bodur, Bakan Çelik'in başlattığı "Haydi Kızlar Okula" kampanyasına liseyi açarak katkıda bulunmak istediklerini söyledi. Bodur, "Kasabamızda Kırıkkale merkeze giden öğrencilerimiz var. Lisemiz açıldığında burada eğitim ve öğretim görecekler. Bakanımızın başlattığı Haydi Kızlar Okula kampanyasına destek için bu lisenin bir an önce açılmasını bekliyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2005 Salı 16:45:00
Güncelleme :23 Ekim 2005 Pazar 20:10:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
PEHLUL ALAKUS IP: 195.175.37.xxx Tarih : 30.09.2005 20:41:46
HACILAR BELEDIYE BASKANI KAYB OLAN KARIZMASINI KAZAN MAK IÇIN BU SEKILDE ALLAH BILIR NE KARSILIGINDA O OKULU YAPTI. O OKULU ILKORETIM OKULU YAPSINLAR LISEYE GIDEN ÖGRENCI 30 U ZATEN BULMAZ