22
Mayıs
2024
Çarşamba
EĞİTİM

Kırıkkale bilgisayar kullanımında 8. sırada

Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Zengin, eğitim ve öğretimde bilgisayar kullanımının önemine değindi.

Türkiye genelinde Kırıkkale olarak bilgisayar kullanımında 8. sırada olduklarını söyleyen Zengin bu sıralamadaki yerlerinden memnun olmadıklarını söyledi. 2006 yılında hedeflerinin birincilik olduğunu belirten Zengin, okul müdürlerine verdiği talimatta, öğrencilere bilgisayarlar kullanmaları için gerekli imkanın verilmesini istedi.

Zengin, "Bakanlığımızın bilgisayar donanımı konusunda çok duyarlı olduğunu biliyoruz. Bize her konuda destek veriyorlar. Bu nedenle okul müdürlerinin okullardaki bilgisayar sınıflarını ve mevcut bilgisayarları öğrencilerin ve öğretmenlerin kullanımına sunmada hassas davranmalarını istiyoruz. Madem bilgisayar ve öğretmen var, o zaman bunu iyi değerlendirelim. Bilgisayarlar seyirlik, bilgisayar odaları müze değildir. Bazı okulların bozulur diye bilgisayarları öğrencilerin kullanıma sunmadıklarını duyuyoruz. Çalışan alet tabii ki bozulacak. Bozulursa tamir edilir. Bu nedenle gençlerimizin bilgisayardan yararlanmalarını önlemek çok yanlıştır. Bu bilinçle öğretmen ve okul idaricilerine büyük iş düşüyor" dedi.

Kırıkkale'de bilgisayar kullanıcı sayısının 3 bin 309, bilgisayar eğitimine girenlerin bin 141 ve eğitimi bitirenlerin sayısının da 694 olduğu öğrenildi.

.
Yayın Tarihi : 14 Ocak 2006 Cumartesi 17:46:04
Güncelleme :14 Ocak 2006 Cumartesi 17:50:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
SERHAT ALTINTAŞ IP: 81.214.234.xxx Tarih : 22.01.2006 13:21:21
Kentimiz için güzel bir gelişme. Yeni nesilin bilgisayar kullanımı iyi yakalayıp ülkemizi teknolojik anlamda kalkınmasını sağlamalıyız.