21
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

300 yıllık cami kül oldu

Kırıkkale'nin Keskin İlçesi'ne bağlı Kurşunkaya Köyü'nün camisinde, gece saatlerinde elektriklerin kesilmesinin ardından çıkan yangında, büyük çapta hasar meydana geldi.

Edinilen bilgiye göre, Kurşunkaya Köyü'nde önceki gece saat 02.20 sıralarında elektriğin kesilmesinin ardından köy camisinde yangın başladı. 300 yıllık olduğu tahmin edilen ve ahşap yapıda olan camide başlayan yangın, kısa sürede büyüdü. Alevlerin minare boyunca yükseldiğini ve köy halkının yangını söndürme girişiminde bulunmalarına rağmen başarı sağlayamadığını söyleyen vatandaşlar, Keskin'den itfaiyenin gelmesiyle birlikte yangının kontrol altına alındığını ifade etti.

Müdahale yapılana kadar, caminin ahşap olması nedeniyle yangının büyük ölçüde tahribata neden olduğunu söyleyen köylüler, "Camimiz yaklaşık 300 yıllıktı. Bir süre önce yapılan çalışmalarla zemininde değişiklikler yapılmıştı. Tarihi değer taşıyan halıları ve kilimleri vardı içinde. Hepsi kül oldu. İtfaiye ekipleri yangının elektrik kontağından çıkmış olabileceğini söylüyor. Yangın başlamadan az önce köyün elektrikleri de kesilmişti. Bu nedenle elektrik kontağı olma ihtimali yüksek. Öğle saatlerinde yangın tekrar başladı ve yeniden söndürme çalışmaları yapıldı" şeklinde konuştu.

Sabah saatlerinde olay yerine gelen Keskin Kaymakamı Adem Yazıcı, Kurşunkaya köylülerine geçmiş olsun dileklerini ileterek olay yerinde incelemelerde bulundu. Köy Muhtarı Şevket Saçal, konuyla ilgili Kaymakam Yazıcı'ya bilgi verirken, köy halkının ibadetlerini yerine getirebilmeleri için çalışmalar yapılmasını beklediklerini iletti.

Köy halkının yapılacak çalışmalara canla başla destek olacağını söyleyen Saçal, isteklerini şöyle sıraladı: "En azından köyde ezan sesinin duyulması için bir cihaz temin edilebilir. Özellikle Cuma günleri ibadet yapılabilmesi için bir mekan teminine gidebiliriz. Sizlerin bize gerekli yardımı yapacağınıza inanıyoruz ama kısa vadede mağduriyetimizin giderilmesi köy halkının en büyük beklentisi."

Kaymakamlık olarak gerekli çalışmaları yapacaklarını dile getiren Yazıcı, ezan okunması için yapılacak çalışmanın hemen çözülebileceğini, fakat mekan konusundaki çalışmanın ancak yaz aylarında yapılabileceğini ifade etti. Yazıcı, konuyla ilgili olarak yetkili birimlerle irtibata geçeceğini söyledi.

.
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2006 Pazartesi 13:07:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?