2
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

El altından silah ticareti

Kırıkkale'de Organize Sanayi Sitesi'nde 2004 yılından bu yana tabanca imalatı yapan bir işletmede imal edilen silahların bir kısmının piyasaya kaçak olarak sürüldüğü tespit edildi. Alınan ihbar üzerine imalathaneye Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince operasyon düzenlendi.

Kırıkkale otobüs terminali yanındaki bir otomobile düzenlenen operasyonda fabrikanın sahibi olduğu bildirilen M.K. ile M.Ö. yakalandı. Yapılan tahkikat sonucunda fabrikada imal edilen tabancaların bir kısmının menşe ve markalarının değiştirilerek piyasaya sürüldüğünün anlaşılması üzerine belirlenen adreslere ikinci bir operasyon daha düzenlendi.

Çeşitli adreslerdeki evlere yapılan operasyonda ise silahları piyasaya sürdükleri belirlenen O.Ş., Y.S., R.S., M.Y. ve M.Ö. yakalandı. Yakalanan zanlılarla birlikte çeşitli marka ve çapta 6 adet tabanca ele geçirildi.

Zanlıların ifadeleri doğrultusunda düzenlenen üçüncü operasyonla da silahları satın aldıkları öne sürülen 20 kişi de polis tarafından gözaltına alındı. Silahları satın aldıkları öne sürülen kişiler ifadelerinin alınmasının ardından Cumhuriyet Savcısı'nın talimatı ile tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Silah fabrikasında üretilen silahların marka ve menşelerini değiştirerek piyasaya sürdükleri iddia edilen O. Ş, Y. S. O. Ş. R.S. M.Y. ve M.Ö ile fabrika sahibi olduğu bildirilen M.K. ile M.Ö, kaçak silahların bir kısmı ile birlikte adliyeye sevk edildi.

Bu arada, Kırıkkale Organize Sanayi Sitesi'ndeki işletmenin Cumhuriyet Savcısı'nın talimatı ile mühürlendiği öğrenilirken söz konusu fabrikadan belirlenen yöntemle çok sayıda silahın piyasaya sürüldüğü iddia edildi. Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

İHA/AA
Yayın Tarihi : 1 Ocak 2008 Salı 16:36:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?