22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

'Az parayla çok iş yaptık'

Kırıkkale Valisi Mustafa Bahrettin Demirer, Özel İdarenin çalışmalarını değerlendirdi.

Vali Demirer, Balışeyh İlçesi'ne bağlı Kırlangıç Köyü'ne kadar yapılan 2. kat asfalt çalışmasını yerinde incelendi. Çalışmalar doğrultusunda, İzzettin Köyü'ne 2 bin 100 metre kanalla 500 kişilik çürütme kuyusu yapıldığı, bunun 11.5 milyara mal olduğu öğrenildi.

Demirer, az parayla çok iş yaptıklarına verdiği örnekte, "Burada yapılan iş müteahhit tarafından yapılmış olsaydı, daha fazla bir rakam ortaya çıkacaktı. Ama İl Özel İdaresi müteahhit aracılıyla değil de kendi imkanlarıyla bir çalışma yaptı" dedi.

Kırıkkale'nin Hamzalı Köyü'nü Akkuyu Köyü'ne bağlayan ve imece usulü yapılan köprüyü de gezen Demirer, İl Özel İdare bütçesinden destek verilerek yapımı tamamlanan köprünün, Akkuyu'da yaşayan insanların tarlalarına daha rahat gidip gelmelerini sağlamak amacıyla yapıldığı dile getirildi.

Demirer, "Bu zamana kadar hep akla uygun olmayan çalışmalar yapmışız. Araç geçmeyen yere yol, öğrenci olmayan yere okul, insanların geçmediği yerlere köprüler yapmışız. Bundan sonra daha düzgün işler yaparak, daha iyi çalışmalarda bulunacağız. 'Yapılacaktır' demek yerine, 'yaptık' demeye çalışıyoruz. Gönül birliği içerisinde olursak yapamayacağımız şey yok. Bizler sizlere balık tutmayı öğretmeye çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

Yapılan yolların daha önceden tek aracın geçebileceği bir genişlikte olduğunu belirten İl Sekreteri Aydın, "Bu yapılan çalışmalarla birlikte yollarımızda şu an 2 araç rahatlıkla geçebilir" açıklamasında bulundu.

.
Yayın Tarihi : 2 Ocak 2006 Pazartesi 17:03:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?