22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Bahşılı'da fare istilası

Kırıkkale'nin Bahşılı İlçesi Yeşilköy Mahallesi, farelerin istilasına uğradı. Çamlık ve meyveliği istila eden fareler, çamlığın kurumasına neden oldu.

Mahalle Muhtarı Osman Keleş, 2005 yılında fareler için bazı tedbirler alındığını, ancak sonuç vermediğini belirterek, durumu Bahşılı Kaymakamlığına bildirdiğini, kaymakamlığın da tarım müdürlüğünü konuyla ilgili görevlendirdiğini ve örnek çamlar alınarak incelemeye götürüldüğünü kaydetti. Arazinin fare istilasından kurtulmasını beklediklerini dile getiren Muhtar Keleş, "Köknar ve ladin çamlarının köklerini ve gövde kabuğunu, ince olması nedeniyle daha rahat yiyorlar. Bu çamlar süs çamı olduğu için narin. Önce kabuğunu yiyor, sonra reçinesinin çıkmasını bekleyip onu da yiyor. Adeta Viagra görevi yapan çam reçinesi farelerin daha çok çoğalmalarına neden oluyor. Reçinesi gidince çam ağacı bu büyük yaraları tamir edemiyor ve kuruyor" dedi.

TEMA Kırıkkale İl Temsilcisi ve gönüllülerle birlikte daha önce farelere karşı peynir tenekeleriyle yok etme uğraşı verdiklerini hatırlatan Keleş, "Evlere sıçrama ihtimali de var. Çamların kurumasını engellemek için arazide tilki veya yılanların olması gerekir. Ama bu saatten sonra bu kadar çoğalmış olan fareleri ancak Tarım Müdürlüğü'nün ilaçları yok edebilir" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2006 Cuma 19:06:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?