21
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Belediyeden bayram hazırlıkları

Kırıkkale Belediyesi, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi bir takım tedbirler aldı.

Belediye Veteriner Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğü'nün hazırlıklarını tamamladığını söyleyen Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz, vatandaşların iyi bir bayram geçirmeleri için gerekli tedbirleri aldıklarını vurguladı.

Kurban kesim yerlerini ve ücretlerini belirlediklerini söyleyen Korkmaz, "Belediye olarak sokak, cadde ve yol boylarında çevre ve insan sağlığı açısından kurban kesimi yapılmaması konusunda uyarılarda bulunduk. Karayollarında ve şehir içinde kesim yapılması halinde İl Çevre ve Orman Müdürlüğü ile Zabıta Müdürlüğümüz cezai uygulama yapacaktır. Bu konuya vatandaşların uymalarını bekliyoruz" dedi.

Kırıkkale Belediyesi'nden, kurban kesim yerleri olarak, Belediye Mezbahanesi, Cumartesi Pazaryeri, Kaletepe Pazaryeri, Yenimahalle Pazaryeri, Bahçelievler Pazaryeri ve oto yıkama yerlerinin kullanılabileceği duyuruldu. Ayrıca belediye, Gündoğdu Mahallesi Başpınar Semti'nde Belediye Garajı ile Kapalı Spor Salonu arasındaki bölgede kurban alım satım için pazaryeri kurdu.

Belediye Mezbahanesi'nde büyükbaş hayvan kesiminin 35 YTL, küçükbaş hayvan kesimininse 20 YTL, pazaryerlerinde ise büyükbaş hayvan kesiminin 40 YTL, küçükbaş hayvan kesiminin 20 YTL olarak uygulanacağı öğrenildi.

.
Yayın Tarihi : 2 Ocak 2006 Pazartesi 14:11:19
Güncelleme :20 Ocak 2006 Cuma 17:33:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?