21
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Camilerde bayram hazırlıkları başladı

Kurban Bayramı dolayısıyla Kırıkkale'deki bütün camilerde temizlik yapılıyor. Kırıkkale Belediyesi ve İl Müftülüğünce ortaklaşa yürütülen çalışma ile merkezdeki 113 caminin tamamı bayramdan önce temizlenecek.

Merkez Kaletepe Mahallesi'ndeki Medine Camii'nden başlatılan çalışma bayram arifesine kadar sürecek. Özellikle cemilerin çevre temizliğinin yan ısıra, halıların yıkanması ve iç temizliği şeklinde yürütülen çalışma ile ilgili olarak İl Müftü Vekili Mustafa Erdurucan, belediye ile daha önceden yapılmış bir anlaşma olduğunu belirterek, bunun genel bir uygulama olduğunu söyledi.

Erdurucan, "Camilerin temizliği ve diğer bakımı onarım işlerinin tamamı kısıtlı imkanlarla yapılıyor. Diyanet ile belediyelerin böylesi bir çalışma yapması şeklinde daha önceden yapılan bir anlaşma olduğunu biliyoruz. Belediyemiz camilerimizde bugünden itibaren bu yönde bir çalışma başlattı" şeklinde konuştu.

Kırıkkale Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Yusuf Varışlı ise, böyle bir çalışmanın bir anlamda belediye hizmeti olduğunu kaydetti. Varışlı, üç grup halinde devam eden çalışma ile tüm camilerin gerekli temizliğinin yapılacağını söyledi.

Yaz aylarında da bazı camilerin çevre düzenlemesi yapıldığını kaydeden Yusuf Varışlı "Belediye Başkanı Veli Korkmaz'ın talimatları ile camilerimizin tümünde böyle bir çalışma başlattık" dedi.

Çalışma ile camilerdeki halılar başta olmak üzere, cam,kapı, duvarlar ve camilerin çevreleri temizleniyor.

.
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2005 Cuma 16:03:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?