22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Çanakkale Zaferi kutlamaları

Kırıkkale'de, Çanakkale Zaferi'nin 91. Yıldönümü ve Şehitler Günü münasebetiyle bir tören düzenlendi. Törende yapılan konuşmalar sırasında, katılımcıların ve şehit yakınlarının göz yaşlarını tutamadıkları görüldü.

Kırıkkale Şehitliği'nde düzenlenen törene, Vali Mustafa Bahrettin Demirer, AK Parti Kırıkkale Milletvekili Murat Yılmazer, Jandarma Alay Komutanı Fuat Karatay, Belediye Başkanı Veli Korkmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Rıza Can, siyasi parti temsilcileri, çeşitli dernek üyeleri ve temsilcileri, şehit aileleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Anıta çelenk konulmasının ardından, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunup, görevli askerler tarafından saygı atışı yapıldı. Törende, Yüzbaşı Tolga Aytöre'nin konuşması sırasında, törene katılanlarla bazı şehit yakınları gözyaşlarını tutamadı. Vali Mustafa Bahrettin Demirer, şehitlik defterine imza attı. Törene katılanlar ve şehit yakınları tarafından şehitlikteki mezarlar gezilerek dua okundu.

Mezarların ziyareti sırasında şehit yakınlarını komutanlar teselli etti.

Tören, Kırıkkale Şehit Aileleri Derneği'nin ziyaret edilmesi ardından son buldu.


.
Yayın Tarihi : 18 Mart 2006 Cumartesi 20:21:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ERTUGRUL ERTUGRUL IP: 81.215.5.xxx Tarih : 2.04.2006 22:40:49
ALLAHTAN TÜM ŞEHİT AİLELERİNE ÖNCELİKLE BAŞ SAGLIGI DİLER GAZİ AİLELERİNE VE GAZİLERİMİZE ALLAHTAN SABIR VE SİHAT DİLERİM UNUTMASINKİ BU ÜLKENİN GENÇLERİ BU VATANIN HER TOPRAGI ŞEHİTLERİMİZİN KANLARIYLA SULANMIŞITIR