21
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Gaz odasında imha

Kırıkkale'de pazarlarda tavuk satarak geçimini sağlayan Burhan Keser, Hüseyin ve Erol İçiner, vatandaşların kuş gribine yakalanmaması için 600'e yakın tavuğunu İl Tarım Müdürlüğü'ne vererek, imha edilmesini sağladı.

İl Tarım Müdürlüğü ambarlarında eksoz gaz odasında zehirlenilerek öldürülen tavuklar, Kırıkkale Belediyesi'ne ait atık çöp aracına konulduktan sonra Ahılı çöplüğünde açılan kuyulara gömüldü. Hayvan Koruma Şubesi tarafından gerçekleştirilen imha işlemi büyük bir titizlikle yürütüldü. İmhanın ardından tavukların getirildiği araçlar imha edildi.

İl Tarım Müdürü Hasan Çebi, kuş gribine karşı il genelinde gerekli önlemlerin alındığını belirterek, "Burhan Keser 75 tane tavuğunu ve Hüseyin ve Erol İçiner'den 500 tane karşılıksız tavuk getirdiler. Bizde bunları gaz odasında imha ettik." dedi.

Kontrollerin aralıksız devam ettiğini, şu ana kadar kuş gribine rastlamadıklarını, getirilen tavukların sağlam olduğunu, fakat her ihtimale karşı Ankara Etlik'de bulunan laboratuarlara örneklerin gönderildiğini söyledi. Sözlerine devam eden Çebi, vatandaşların şüpheli bir durumla karşılaşmaları halinde mutlaka kendilerini durumdan haberdar etmelerini istedi. Öte yandan, Çallıöz Mahallesi'nde kurulan canlı tavuk pazarı da bugün kapatıldı. Kamyonlarla gelen tavukçular, belediye zabıtası tarafından pazara sokulmadı. Kırıkkale Belediye Başkan Vekili Ali Danış, Valiliğin talimatı doğrultusunda canlı tavuk satışlarının yasaklandığını söyledi.

.
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2006 Cumartesi 17:07:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?