22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Hastane alarma geçti

Kırıkkale'nin Gündoğdu Mahallesi'nde ikamet eden bir ailenin tavuklarının ölü bulunması komşularını harekete geçirdi. Komşuları tarafından ihbar edilen Kezban Akdoğan (38) ve Arap Yusuf Akdoğan (34) kardeşler kuş gribi şüphesi üzerine Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi'nde gece geç saatlerde tedavi altına alındı.

Kuş gribi şüphesi üzerine Kırıkkale'de sağlık birimleri harekete geçirildi. Yüksek İhtisas Hastanesi Acil Servisi'nde görev yapan sağlık personeli ile güvenlik elemanlarının maske takarak görev yapması hastaneye tedavi için gelen vatandaşları da endişelendirdi.

İntaniye Servisi'nde müşahede altına alınan Akdoğan kardeşlerin, yapılan tahliller sonucu kuş gribi virüsü taşımadığı anlaşıldı. Kırıkkale Sağlık İl Müdürü Dr. Yalçın Şengül, Yüksek İhtisas Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Osman Acar, İntaniye Mütehassısı Binnur Beygo yaptıkları inceleme sonunda hastalarda kuş gribine rastlanmadığını açıkladı.

Uzmanlar, "Şüphe üzerine hastanemize getirilen iki hastayı gözetim altına aldık. Hastalar, Bakanlığın kuş gribi tanımlamasına uymuyor. Hastaların besledikleri tavuklar birkaç gün önce ölmüş. Hastaları, her ihtimale karşı müşahade altında tutuyoruz. Duruma göre yarın taburcu edeceğiz" şeklinde açıklama yaptı.
Yüksek İhtisas Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Osman Acar, hastane olarak bu tür vakalara karşı hazırlıklı olduklarını belirterek, bir süre önce hizmete açılan İntaniye Servisi'nde her türlü vakaya karşı gerekli donanıma sahip olduklarını söyledi. Dr. Acar, "Endişe duyacak bir durum yok. Hastalıkla ilgili duyarlıyız. Şu ana kadar Kırıkkale'de bize ulaşan kuş gribi hastası yok" dedi.
Bu arada Gündoğdu Mahallesi'nde ölen tavuklar görevliler tarafından imha edildi. Ayrıca il genelinde açıkta tavuk ve yumurta satışlarının da yasaklandığı öğrenildi.

.
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2006 Pazartesi 11:43:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?