21
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Hastane yenileniyor

Kırıkkale Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi tamamen yenileniyor.

Hastanede yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Başhekim Hakan Yiğit, özellikle elektrik, su ve kalorifer tesisatlarında ciddi boyutta sorunlar olduğunu söyledi. Kimi çevreler tarafından iddia edildiği gibi hastane yönetiminin yerinde saymadığını ve aktif bir şekilde çalışmalar yaptığını ifade eden Başhekim Yiğit, sadece kendi girişimleriyle hastanenin tamamında tadilat çalışması başlattıklarını ifade ederek, imkan ve finansal destek sıkıntısı yaşanmadığı takdirde yapılan çalışmaların hastane yenilenene kadar devam edeceğini ifade etti. Hastanede tedavi gören hastaların yenileme çalışması biten bölgelere kaydırıldığını dile getiren Yiğit, hastaları mağdur etmeden çalışmaların hızlı bir şekilde devam ettiğini bildirdi. Hastanenin elektrik, su ve kalorifer tesisatının çok eski sistemler olduğunu ve sıkıntılara neden olduğunu anlatan Yiğit, bütün tesisatları yenilemeye karar verdiklerini kaydetti.

Sağlık açısından iyi bir durumda olmadığı için mevcut zemin döşemesini yenilemeyi düşündüklerini de sözlerine ekleyen Yiğit, "Kapılar ve pencereleri tamamen değiştireceğiz. Yaptığımız çalışmalarla vatandaşlarımızın ferah, nezih ve sağlıklı bir ortamda tedavi olmalarını amaçlıyoruz" dedi.

Çocuk polikliniklerin sayısını artırmayı, hasta odalarını koğuş sisteminden çıkartıp ikişer kişilik odalar haline getirmeyi düşündüklerini ifade eden Başhekim Yiğit şöyle konuştu:

"Bütün bu değişiklikler için hayırsever vatandaşlarımızın yardımlarına ihtiyacımız var. Hastalarımızın bulunduğu odalarda ısınma konusunda şu anda hiçbir sıkıntı yoktur."
Hastanede yapılan çalışmaların tamamının çeşitli kurumlardan ve vatandaşlardan gelen yardımlarla yapıldığını belirten Türk Sağlık-Sen Kırıkkale Şube Başkanı Mustafa Başkal ise, "İsimlerini hastanenin odalarında yaşatmak isteyen vatandaşlarımızı, maddi destek olmaya davet ediyoruz" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2006 Perşembe 16:58:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?