22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Kan bağışı kampanyası

Kızılay Kırıkkale Şubesi tarafından bu yıl içinde ikincisi düzenlenen kan bağışı kampanyası başladı.

Kırıkkale Kültür Merkezi Toplantı Salonu'nda 3 gün sürecek olan kan bağışı kampanyasına ilginin yüksek olduğunu söyleyen Şube Mali Sekreteri Mürsel Akçay, genel merkezin Kırıkkale'ye Kan Merkezi kurmak istediğini söyleyerek, "Bu yıl kan bağışı kampanyamızın ikincisini düzenliyoruz.

Yaz aylarındaki ilkini yaptığımız kan bağışı kampanyamızda olduğu gibi halkın Kızılay'a ilgisi büyük. Biz kan bağışı yapan Kırıkkale halkından memnunuz. İlimizin karayolu kavşağı alması nedeniyle sürekli trafik kazalarında acil kan arayışı bizi genel merkezle bu alanda bir işbirliğine yöneltti. Bu bağlamda Kırıkkale'ye kan merkezi kurulması için girişimlerimiz sürmektedir. İhtiyaca cevap verecek bir yer bulunduğu takdirde bu birimi Kırıkkale'de kuracağız" dedi.

Kızılay kan bağışı kampanyasına ilgi gösteren Ali Turnagöl, "Kızılay'a her kan bağışı kampanyasında kan veriyoruz. Biliyoruz ki kan vermek hem bizim için iyi hem de başkaları için. Bir ünite kanın bir hayatı kurtaracağını biliyoruz. Bir gün bizim de kana ihtiyacımızın olmayacağını kimse garanti edemez" dedi.

.
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2005 Salı 21:46:36
Güncelleme :22 Kasım 2005 Salı 21:49:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?