21
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Kırıkkale beyaza büründü

Kırıkkale'de sabahtan itibaren etkili olan kar yağışı şehri beyaza bürüdü. Kırıkkale dışında kar seviyesi 15 santimetreye ulaşırken, şehir içinde ise seviye 10 santimetreyi buldu.
Kar yağışına en çok çocuklar sevindi. Kimi kızak kayarken, kimisi ise kardan adam yapmayı tercih etti.

Kar yağışı nedeniyle köy hizmetleri, karayolları ve Kırıkkale Belediyesi ekipleri alarma geçirildi. Tuzlama ekipleri aralıksız çalışmalarını sürdürüyor. Trafik ekipleri sürücüleri buzlanmaya karşı daha dikkatli olmaları karşısında uyardı.

Kar yağışıyla birlikte Kırıkkale-Ankara karayolunda araçlar, zincirsiz çıkmamaları konusunda ikaz edildi. Kar ve tipi yüzünden maddi hasarlı kazalar da arttı. Kırıkkale-Kırşehir yolunda 5 tane maddi hasarlı kaza meydana geldi. Ankara-Samsun karayolunda ise 3 tane kaza oldu. Kimi araçlar kendi imkanlarıyla kurtulurken, kimileri ise trafikten yardım istediler. Yağlı rampası, Keskin yolu ve Delice bölgelerinde ise kar şiddetini attırdı. Kar yağışının dağlık kesimlerde daha etkili olduğu öğrenildi.

Bazı köy yollarının kapandığı bildirildi. Meteoroloji yetkilileri kar yağışının devam edebileceğini söyledi. Kara karşı ekiplerin daha önceden hazırlıklı olduğunu söyleyen Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz, gerekli çalışmaların devam ettiğini, şehir merkezinde kapalı yol bulunmadığını kaydetti.
.
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2006 Perşembe 15:57:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?